Pavel Janega
19. dubna 2018 • 21:15

Rušno v Teplicích: Horu si vyhlédl Jablonec, na Krále jezdí z ciziny

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vydařený návrat Jakuba Hory (27) po dlouhém zranění vzbudil pozornost na přestupovém trhu. Situaci kolem teplického záložníka podle informací Sportu intenzivně sonduje Jablonec. „Mezi zájemci však najdete i jiné týmy – ze špičky ligové tabulky či zahraničí,“ říká hráčův agent Pavel Zíka. A zájem je i o talentovaného stopera Alexe Krále.



Aby bylo jasno: vedení „sklářů“ o Jakuba Horu přijít nechce a aktuálně jedná o prodloužení stávající smlouvy. „Ta má platnost ještě na příští sezonu. A my věříme, že se dohodneme,“ uvedl Petr Hynek, ředitel teplického klubu.

Moc dobře si uvědomuje, že ztráta Hory by znamenala citelné oslabení záložní řady. Na druhou stranu – agent Zíka letní přestup zatím nevylučuje. „Buď Kuba dostane hezkou smlouvu s možností nějaké klauzule, anebo ho Teplice v případě zajímavé nabídky pustí už po této sezoně,“ nadhodil hráčův manažer.

Kolik si představit pod zajímavou nabídkou?

„Kubova tržní hodnota je dvojciferné číslo v milionech korun,“ odvětil Zíka. Specializovaný server transfermarkt.de ji vyčíslil na 400 tisíc eur, v přepočtu 10 milionů korun. Pokud ale zájemců o Horovy služby bude přibývat, jak se očekává, suma výrazně naroste.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Mladá Boleslav 1:1. Hosté srovnali v deseti
Video se připravuje ...

„Jde o to, že Kuba zvládl návrat po dlouhém zranění a navázal na výbornou formu. Takže se kluby poptávají,“ netají agent.

U toho zatím zůstalo, nutno je říct, že oficiální nabídka na teplickém stole neleží ani jedna. Prosakují však informace o narůstajícím zájmu Jablonce. Trenérovi Petru Radovi se prý zamlouvá, že Hora zvládne zastat pozice na obou křídlech i na podhrotu. Sedmadvacetiletého hráče navíc dobře zná ze společného působení na Stínadlech.

„Komunikuji pravidelně s panem Peltou a myslím si, že bude záležet na tom, jestli Jablonec postoupí do evropských pohárů. V takovém případě by posiloval kádr a Kuba je určitě jeden z kandidátů,“ podotkl Zíka.

Ostatní zájemce nespecifikoval, nicméně uvedl, že „se jedná o zahraniční i české kluby ze špičky tabulky“. Že by Turecko? Před rokem tam měl Hora nakročeno, jenže z transferu kvůli těžkému zranění nakonec sešlo. „Tahle varianta v tuto chvíli ve hře není,“ dodal Zíka.

30 MILIONŮ ZA KRÁLE?

Přestupové okno by mohl po sezoně rozhýbat i devatenáctiletý stoper Alex Král, kterého podle agenta Karola Kisela jezdí sledovat několik skautů. „Zájemci jsou, ozývají se z více zemí, protože Alex hraje pravidelně v Teplicích i české reprezentaci do 21 let. Ale nechceme dělat transfer za každou cenu, nabídka musí být zajímavá pro Teplice i vývoj hráče. Pak jsme ochotní se o tom bavit,“ řekl Sportu Kisel. Podle zákulisních zpráv je vedení Teplic údajně ochotné naslouchat pouze nabídkám 30 milionů korun a víc. „Částky nebudu komentovat,“ sdělil agent.

Alex Král (vlevo) v zápase proti Spartě
Alex Král (vlevo) v zápase proti Spartě

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud