14. května 2018 • 04:57

Napětí v Plzni! Ultras chtěli do kabiny, kotel nechápe „fanoušky úspěchu“

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je vysoce pravděpodobné, že Viktoria popáté ve své historii získá mistrovskou korunu. K definitivě jí zbývá jedno vítězství. Přesto na trase mezi klubem a fanoušky výrazně sílí napětí. Po domácí remíze 1:1 se Slováckem se pár desítek příznivců dožadovalo vstupu do kabiny, aby hráčům důrazně vysvětlili, že si o bídných výsledcích myslí své. „Peníze, peníze,“ skandovali před recepcí stadionu ve Štruncových sadech. Vášně uklidnil až krátký proslov trenéra Pavla Vrby. Většina skalních fanoušků však krok ultras nechápe a své mužstvo naopak dál podporuje.



V tiskovém středisku plzeňského stadionu právě začínala pozápasová konference s domácím koučem. „Sehráli jsme možná nejpovedenější domácí zápas. Co se týče kvality samotné hry, stojím si za tím, že jsme odehráli jedno z nejlepších utkání. Ovšem pouze s jednobodovým ziskem,“ pravil Pavel Vrba vyrovnaně po remíze 1:1.

Zrovna když z úst vypouštěl tuhle veskrze pozitivní větu, musela se v press centru zavřít okna, jinak by Vrbovi absolutně nebylo rozumět. Venku se mezitím srocoval naštvaný dav, který hlasitě dával najevo nespokojenost s průběhem jarní části sezony a především hráče přímo osočil z kupčení se zápasy. „Peníze, peníze,“ řvali naštvaní fanoušci.

Jejich záměrem bylo dát fotbalistům najevo, že s jejich přístupem k práci mají závažný problém a že ho přestávají tolerovat. Přes hlavní vchod do stadionu se chtěli dostat do kabiny a s aktéry jarní podprůměrnosti si situaci vyříkat z očí do očí.

K tomu nedošlo, řvoucí dav zastavila v dalším konání Policie ČR a také Pavel Vrba, jenž mezi fanoušky přišel krátce po skončení tiskové konference. „Slibuju, že příští týden porazíme Teplice a získáme titul. Buďte v klidu,“ vyjádřil vlastní přesvědčení. Je pravdou, že téměř dvousethlavá skupina, v níž někteří byli pouze náhodnými přihlížejícími, se poté v poklidu rozešla.

Podle informací deníku Sport se v akci výrazně angažovala především formace zhruba čtyřiceti radikálních fanoušků, neboli ultras, či spíše její odnož. Takový projev nesouhlasu však neschvalují lídři plzeňského kotle či dlouholetí příznivci. Těm vadí i nespokojenost těch fanoušků, kteří se nabalili až během úspěchů Viktorie.

SESTŘIH: Plzeň - Slovácko 1:1. Famózní Heča vychytal bod proti lídrovi
Video se připravuje ...

„Přišlo mi to úplně hloupé. Před deseti lety tihle lidi vůbec nevěděli, o co budeme hrát, a dneska jim hrozně vadí, že mužstvo není schopné urvat titul. My, co si pamatujeme druhou ligu, fandíme furt stejně. Na rozdíl od fanoušků úspěchu. Nechápu, že fanoušci, ne kotel, pískají na vlastního gólmana, že podle nich rozehrává moc pomalu,“ připomněl dlouholetý fanoušek Plzně s přezdívkou Kovi situaci z druhého poločasu, kdy Matúš Kozáčik otálel s výkopem a na stadionu to vyvolalo nesouhlasnou odezvu.

„V kotli se hráčům po zápase normálně zatleskalo, nikdo to, co se dělo potom před stadionem, moc nechápe,“ přiznal jeden z věrných plzeňských příznivců, který pravidelně sleduje zápasy s nejhlasitějšími fanoušky v prostoru za bránou. „Je to úlet, zvlášť asi po nejlepším jarním zápase v lize doma, co kluci odehráli,“ divil se naštvané reakci.   

Je však evidentní, že v Plzni panuje dusno a že po předpokládaném zisku titulu se všichni nebudou srdečně objímat. Napjatou atmosféru, která se v klubu uhnízdila hned na startu druhé poloviny sezony, podněcují i spekulace o možném návratu Pavla Vrby do Ruska, byť ten se proti tomu v sobotu ostře ohradil. „Můžu se dozvědět, od koho ty informace máte, jen tak mimochodem?“ podrážděně zareagoval. Když uslyšel odmítavou odpověď, pronesl toto: „Pozdravujte zdroj, já o tom nic nevím. Střílení od pasu někteří umí.“

Mezi příznivci, kteří jsou obeznámeni se situací uvnitř klubu, se také nese story o tom, že v kabině Viktorie se mělo vzrušeně debatovat o klíči pro určení prémií za postup do osmifinále Evropské ligy. Někteří hráči se prý cítili nedostatečně ohodnocení, což se mělo podepsat na jejich výkonnosti.

Faktem je, že Plzeň v jarní části nasbírala ve dvanácti utkáních čtrnáct bodů, v tabulce této části sezony suverénně patří do spodní poloviny soutěže. A vlastní fanoušky uklidní jen tím, že v sobotu zlikvidují Teplice a budou se mazlit s pohárem pro nejlepší mužstvo v Česku.

Plzeň - Slovácko: Krmenčík zahodil obrovskou šanci rozhodnout zápas v prospěch domácích
Video se připravuje ...

Plzeň - Slovácko: Heča zneškodnil dvojnásobnou šanci domácích, když vychytal Kopice a Chorého!
Video se připravuje ...

Plzeň - Slovácko: Nehlídaný Chorý poslal svou hlavičku těsně vedle brány
Video se připravuje ...

Plzeň - Slovácko: Domácí se dočkali! Střídající Chorý zblízka propálil Heču 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud