Michal Koštuřík
22. května 2018 • 10:27

Šumulikoski končí. Kapitán Slovácka zanechal v lize otisk, na jaře ale nehrál

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další loučení borce, který zanechal v české lize významný otisk. Aktivní kariéru podle informací deníku Sport uzavírá Veliče Šumulikoski (37), ještě na podzim kapitán Slovácka. Na jaře ho zabrzdilo zranění a do rozjetého vlaku už nenaskočil. Nyní se řeší jeho možné začlenění do klubových struktur. „Mám s ním nadstandardní vztah a bavíme se, co dál. On sám musí poznat, co chce a rozhodnout se. Klasický trenér z něj asi nebude,“ uvedl šéf klubu Petr Pojezný.



Na rozlučku v ostrém zápase už nedojde. Makedonec Veliče Šumulikoski, který se s rodinou usadil v Česku, ke svému 170. utkání v nejvyšší soutěži za Slovácko nenastoupí. Doběhl ho věk i zdravotní stav, v klubu jeho srdce mají zelenou mladí. „Mluvil jsem o tom s ním. Na jeho místě se na jaře dobře chytl Janošek, překvapil nás. Bylo těžké do toho sahat,“ řekl trenér Michal Kordula (40), záložníkův nedávný spoluhráč.

V jarních odvetách nedostal Šumulikoski v lize ani minutu. Před prvním duelem v Ostravě měl být v základu, ovšem onemocněl. Po uzdravení naskočil ve čtvrtfinále MOL Cupu v Jablonci, ale tam se zranil. A nová šance nepřišla. Mužstvo šlapalo s novými lídry. „Možná by si zasloužil nastoupit, ale pořád jsme byli pod tlakem,“ řekl Petr Pojezný, předseda představenstva klubu. „On sám asi neví, kam ho to po kariéře zavane. I u nás má šanci, ale musí to být v našich možnostech,“ doplnil.

Nedošlo ani na Šumulikoského nasazení do sobotního derby se Zlínem, v němž se mohl oblíbenec fanoušků rozloučit s domácím stadionem. „Škoda že to nevyšlo. Situace tomu nenahrála,“ připomněl Kordula, že Slovácko stále bojovalo o záchranu. Veterán si občas kopnul za juniorku, bylo to vyloženě na něm. „Když chtěl, tak šel,“ informoval kouč, který u týmu na 99 % zůstane.

Svou misi splnil, na jaře Slovácko prohrálo dosud jen dvakrát. Dokázalo remizovat se Spartou, na Slavii i v Plzni. Kontrakt běží Kordulovi dál, nikdo se ho nechystá vypovědět. „Smlouvu má nastavenou tak, že se postupně vylepšuje. Ještě budeme mít sezení, ale bylo by divné, kdyby skončil,“ potvrdil Pojezný.

„My takové věci ani neděláme. Michalovi fandím, proto jsem si ho vybral. Má věci, které v Česku moc lidí nevidí. Ví, co se děje v zahraničí, a pomaličku to umí do kluků dostávat. Byť v omezených podmínkách. Je pro klub zajímavý,“ uzavřel. „Ta práce mě naplňuje, ale teď to nechci řešit. Musíme si sednout, ještě jsme se nebavili,“ reagoval kouč.

TOP 5 GÓLŮ 11. kola: Šumulikoského rána = prostě lahůdka
Video se připravuje ...

Slovácko - Příbram: Šumulikoski z přímáku nádherně trefil bránu, 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud