28. května 2018 • 10:30

Jílek reaguje na Radovy výčitky: Takové popíchnutí, to má asi rád

Autor: jp, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyfoukl triumf mistrovskému Pavlu Vrbovi. Václav Jílek z Olomouce se stal na Galavečeru LFA Trenérem sezony. Ano ten, jenž si musel po třicátém kole přes média vyslechnout své od kolegy Petra Rady. Toho naštvaly Jílkovy výroky po předchozí ligové rundě, když olomoucký kouč po prohře na Spartě řekl, že mu výsledek Jablonce na Slavii (výhra 3:1) přijde až zarážející. „Nemyslím, že by to bylo za hranou,“ reagoval nyní Jílek.



V Jablonci panovala velká radost po potvrzení třetího místa, které zaručuje účast ve skupině Evropské ligy. Kromě užívání si dosaženého výsledku ale Rada také vyčinil Jílkovi, kterého nazval „chlapcem z Olomouce“ za jeho výroky po předcházejícím kole. „Ten je ještě příliš mladý na to, aby zaváděl takové věci do fotbalu. Dává lidem podnět k tomu, aby zpochybňovali, jestli je fotbal čistý, nebo není,“ řekl Rada.

Současně připomněl, že Jablonci se během jarní jízdy podařilo na úspěšného nováčka stáhnout obří ztrátu v tabulce. „Olomouc hrála dobrý fotbal, má vynikající hráče a vedla před námi o 11 bodů. Jestli je to trenér, měl to uhrát. Jestli zpochybňuje naše vítězství na Slavii... Je to mladý, perspektivní trenér a moc mu přeju, ale ať váží slova, která řekne.“

Co na to Jílek? Emoce se snažil klidnit. „Někteří čtou mezi řádky něco, co tam není. Pro mě zkrátka bylo obrovsky překvapivé, že po třiceti minutách vedl Jablonec na Slavii 3:0. Mě to prostě zarazilo, takový průběh jsem opravdu nečekal, aniž bych chtěl cokoliv naznačovat,“ reagoval Jílek.

Vyjádřil se i k druhému Radovu šťouchnutí. „A že jestli jsem trenér, tak jsem měl ten jedenáctibodový náskok před Jabloncem udržet, tak to bylo asi takové popíchnutí, to má asi Petr Rada rád. Sám asi ví, že ne všechno je trenér schopen ovlivnit,“ řekl.

Jablonec nakonec v lize skončil třetí o bod před Sigmou i díky vítězství v Edenu a vytrhl jí tak přímou účast ve skupině Evropské ligy.

Trenér Olomouce Jílek o Radově kritice: Nemyslím, že byly moje výroky za hranou
Video se připravuje ...

Galavečer HET ligy: Nádherná Barošová, okouzlující paní Lavičková či Stochova kráska
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud