Jakub Konečný
Premium
12. července 2018 • 12:39

Posily Plzně: kdo má šanci být v základu a jak bude vypadat sestava?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Jeden má do ideální jedenáctky hodně blízko, další dva nejsou vůbec bez šancí – a ten poslední bude muset být hodně trpělivý. Zhruba tak momentálně vypadá situace čtyř letních posil fotbalové Viktorie Plzeň. Jak si kdo stojí a jak by mohla vypadat základní sestava?



Byť Plzeň získala v minulé sezoně svůj pátý mistrovský titul, nepovedené jaro jasně ukázalo, že její soupiska potřebuje citlivě zkvalitnit. Proto do Viktorie postupně přišli Luděk Pernica , Roman Procházka a Ubong Ekpai, které na začátku tohoto týdne doplnil ještě Pavel Bucha. Všechny spojuje ambice dostat se do základní sestavy a zahrát si Ligu mistrů, v níž se Viktoria kvalifikovala rovnou do základní skupiny.

Jak jsou na tom tedy nové tváře po šesti zápasech, které zatím český šampion v rámci letní přípravy absolvoval?

„Ježíš, to je ještě tak daleko,“ odmítl dát konkrétní odpověď asistent trenéra Dušan Fitzel po úterní výhře nad Wackerem Innsbruck (2:0). „Liga se hraje za čtrnáct dní a máme ještě jeden přátelák, ale musím říct, že Pernica, Procházka i Ekpai, který vstřelil krásný gól, jsou platnými členy kádru. Doufejme, že se všechno povede tak, aby Viktorku Plzeň obohatili.“

Stoper Pernica, Procházka místo Hořavy?

Bucha je trošku jiný případ než tři jmenovaní. Jeho angažování je využitím příležitosti, která se na trhu naskytla, a vedení Viktorie jej bere hlavně jako investici do budoucna. Podobně jako nákup Dominika Janoška, kterého nechává minimálně do zimy na hostování ve Slovácku.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud