Michal Kvasnica
11. července 2018 • 20:44

Baník nestačil na Bielefeld. V naší lize by byl v první šestce, chválil Páník

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V šestém přípravném utkání si Ostravští fotbalisté připsali druhou porážku. Na soustředění v rakouském Neukirchenu ve středu padli s Arminií Bielefeld 0:2 po dvou chybách v obranné řadě. „Výborný test. Stál proti nám fyzicky skvěle připravený soupeř, který by u nás v lize kvalitou měl na první šestku,“ pochvaloval si na klubovém webu konfrontaci s německým celkem navzdory prohře Bohumil Páník, trenér Baníku.



Ten proti čtvrtému celku loňské sezony druhé bundesligy nasadil to nejlepší, co měl k dispozici. Tedy až na Milana Baroše, který duel pod Alpami sledoval s drobným zdravotním problémem jen z tribuny. Jeho pozici na hrotu obsadila dvojice Dame Diop – Jakub Šašinka.

 Patrizio Stronati, zatím jediná letní posila, se podle očekávání postavil do středu obrany vedle Václava Procházky. Bolavý post defenzivního záložníka pak zaujal místo Marka Hlinky, jenž odešel do Gruzie, původně stoper Martin Šindelář.

A byl to právě důrazný fotbalista, kdo se smolně přimotal k první brance utkání. Ve snaze přerušit rychlý brejk podstoupil Šindelář ve 36. minutě tvrdý souboj na půli hřiště, který rozhodčí k nelibosti Ostravských přešel bez hvizdu, a Němci díky přesné hlavičce 17letého Itala Roberta Massima dotáhli akci do gólového konce.

Do druhého poločasu vstoupil Baník lépe a mohl skóre vyrovnat. Aktivní byl zejména Dame Diop, ale ani jedna z jeho dvou solidních možností neskončila brankou. Po hodině hry se na mokrém trávníku v Neukirchenu objevil i testovaný brazilský forvard Pedrinho, jehož hlavička po centru Denise Granečného ze 76. minuty jen těsně minula levou tyč.

„Ve druhé půli jsme se do jejich obrany několikrát dostali, ale nedohráli jsme to,“ litoval Páník.

A tak opět trestal Bielefeld. Po zmatcích v české defenzivě se přes střídajícího stopera Jakuba Pokorného prosadil zblízka Sören Brandy – 0:2.

Ostrava podruhé v přípravě prohrála, znepokojovat ji však může především způsob. Oba inkasované góly padly po nedohraných akcích a laxnímu počínání v obraně. A ofenziva? Na to, že nastoupila sestava, která spolu odehrála takřka celé jaro, mezihra až příliš vázla…

„Bylo vidět, kdo z našich hráčů stačí a kdo nestačí...“ uzavřel kouč, jehož mančaft po celé utkání podporovala zhruba dvacítka fanoušků Baníku.

Dobře naladěná skupinka oslavným pokřikem několikrát pozdravila i majitele Václava Brabec, jenž počínání svého klubu sledoval rovněž z tribuny malého stadionku.

Generálku odehraje Baník v sobotu v Bischofshofenu proti Rostovu, který loni v ruské lize skončil jedenáctý.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud