Michal Koštuřík
Premium
25. července 2018 • 14:57

Kučera o angažmá v Baníku: Petržela? Uznávám ho, ale něco bylo za hranou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baník už jede bez něj. Éra trenéra Radima Kučery (44) byla krátká a neúspěšná. Když v březnu u týmu skončil, cítil úlevu. Jenže pak to na něj padlo. „V jednu chvíli jsem ztratil víru sám v sebe. Říkal jsem si, jestli na to vůbec mám,“ popisuje kouč v prvním rozhovoru o působení v ostravském klubu. Vysvětluje v něm, co měl udělat jinak či jak snášel přítomnost svého předchůdce Vlastimila Petržely v roli poradce majitele Václava Brabce.



Loni v červnu dostal šanci u slavné značky, která mu otevřela dveře do elitní trenérské společnosti. Za devět měsíců mu je však zase razantně zabouchla. V ostravském Baníku, který se po návratu do nejvyšší soutěže teprve dával hráčsky i ekonomicky dohromady, Radim Kučera narazil. Dnes už je nastartovaný na novou štaci, poučený z minulosti.

Co jste si vzal z nepovedeného angažmá v Ostravě?
„Neřekl bych, že jsem udělal špatný krok. Moje trenérská kariéra byla nějak rozjetá, měl jsem tehdy víc nabídek. Vybral jsem si Baník. Každá zkušenost je k nezaplacení. I ty špatné můžou být v dalším životě užitečné. Nejsem zvyklý hledat chyby u druhých, ale hlavně u sebe. Dívám se na to, co jsem mohl udělat jinak a na co apelovat.“ 

Konkrétně?
„Přišel jsem po úspěšném trenérovi Petrželovi, který postoupil z druhé ligy. Majitel se rozhodl pro změnu, já jsem byl za tu příležitost rád. Jenže ten kouč v klubu zůstal. Určité věci jsem posléze vnímal a pochopil. Stejně jako lidé zvenčí, když četli jeho články nebo viděli vystupování v televizi. Pana Petrželu uznávám jako trenéra, který měl výborné výsledky. Ale cítil jsem z něj trpkost.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud