28. července 2018 • 12:30

Stanciu i Šural brání Hapala. O něm to není, tvrdí. Rumun hrál nejhorší zápas

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oba byli před sezonou prezentováni jako lídři týmu a oba se podepsali pod nečekanou porážku 0:2 ve 2. předkole Evropské ligy se srbskou Suboticou, která vyústila v odvolání trenéra Pavla Hapala. Není divu, že Nico Stanciu a Josef Šural den poté zpytovali svědomí. „Hrozně moc mě to mrzí, protože jsme mu nijak nepomohli. Jedním řešením je odvolání trenéra, ale všichni víme, že to o tom není,“ kál se útočník Letenských v rozhovoru pro klubovou televizi.



V pátek brzy ráno přistáli v Praze, po obědě už byli bez trenéra. Po čtvrtečním výbuchu se srbskou Suboticou přišel druhý šok doma.

„To, že trenér skončil, je velká škoda, protože jsme to my, kdo je na hřišti a hraje. Kdo prohrává zápasy. Doplatil na náš špatný výkon. Mrzí nás to, je to velmi dobrý trenér. Omlouvám se všem fanouškům, kteří tam přijeli a fandili nám. Rozumím jim, že jsou na nás naštvaní. Budeme se snažit předvést něco lepšího v Jablonci a odvetu se Suboticou otočit, abychom postoupili,“ řekl klubové televizi Nicolae Stanciu, který v Srbsku vedl Spartu jako kapitán.

Do smíchu nebylo ani Josefu Šuralovi , který šel do hry ze střídačky. „Bohužel jsme tam odehráli, co jsme odehráli. Konec trenéra mě osobně hrozně moc mrzí, protože jsme mu nijak nepomohli. Jedním řešením je jeho odvolání, ale všichni víme, že to o tom není,“ přidal se ke Stanciuovi a zastal se Hapala.

Kruh se Ščasným se uzavřel. Jaký byl osud posledních pěti sparťanských trenérů?
Video se připravuje ...

Podle Šuralových slov musí sparťané rapidně změnit svůj přístup v utkání, který byl například proti Spartaku Subotica žalostný.

„Ať už je to o nasazení, převzetí zodpovědnosti a o tom, že každý si na hřišti nesmí dělat, co chce. Ne aby si každý hrál svůj fotbal, počítal si, kolik má střel, ale aby taky udělal něco pro tým. Nedá se to změnit lusknutím prstu, ale během pár dní je to reálné a od toho bychom se měli odpíchnout,“ byl Šural kritický.

Na jeho kritiku navázal i rumunský reprezentant. „Zápas proti Subotici byla naprostá katastrofa. Myslí, že jsem nic podobného v kariéře nezažil. Můžu říct, že to pro mě byl jeden z nejhorších zápasů v kariéře. Alespoň co se týká týmového výkonu.“

A řešení? Nejdražší posila v dějinách Sparty naznačila, že už proběhl důrazný rozhovor v kabině.

„Doufám, že se něco změní. Měli jsme s hráči vážnou diskuzi, abychom si to mezi sebou vyříkali, protože takhle nemůžeme hrát. Jednou vyhrajeme, pak zase prohrajeme a jde to pořád dokola. To nejde,“ dodal Stanciu.

Děkovačka Sparty v Srbsku: Naštvaní fanoušci, Kangou cloumaly emoce
Video se připravuje ...

Frýdek po porážce: Co jsme dělali špatně? Úplně všechno
Video se připravuje ...

Hapal ven? Není to příjemné, přiznal kouč Sparty po srbském výbuchu
Video se připravuje ...

Radakovič po blamáži Sparty: Tragédie! Katastrofa! Nevím, co to bylo
Video se připravuje ...

Nicolae Stanciu v souboji s Noboru Shimura během zápasu Subotica - Sparta v rámci 2. předkola EL
Nicolae Stanciu v souboji s Noboru Shimura během zápasu Subotica - Sparta v rámci 2. předkola EL

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud