Jan Podroužek
31. července 2018 • 09:53

Boj o talent z Příbrami se už vyjasňuje. K zisku Matouška je nejblíž Slavia

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Situace se začíná vyjasňovat. Nejdravější ze všech se zdá být Slavia. Český vicemistr podle informací Sportu podal vysokou nabídku na příbramský talent Jana Matouška, má se pohybovat kolem 25 milionů korun, což je zhruba suma, jakou si šéf středočeského klubu za svůj poklad představoval. 



V týdnu vyprávěl pro Sport o tom, jak povyk, který kolem něj bují, hází za hlavu. A pak dal Bohemians dva góly, svoje první v první lize, a zařídil Příbrami výhru 4:2. Ne, Jan Matoušek u Litavky nevydrží, i kdyby se lodním uzlem přivázal k brankové konstrukci.

Dvacetiletého útočníka chtěla celá česká elita – Sparta, Viktoria Plzeň a Slavia. Podle zákulisních zpráv to vypadá, že nejaktivnější jsou právě „sešívaní“. Do Příbrami už měla přiletět nabídka 25 milionů korun, která docela sedí na požadavky šéfa Středočechů Jaroslava Starky. Ten zájemcům nahlásil, že kdo složí milion eur, ten Matouška může mít.

Jenže Sparta kromě jarních oťukávání žádnou další aktivitu nevyvinula, pro Viktorii jsou zase finanční nároky asi příliš vysoké.

„Tenhle týden budeme absolvovat jednání, nechci ale říkat nic moc konkrétního s kým a za kolik. Ale situace se hýbe,“ prozradil na dotaz Sportu jen kousek celého příběhu Jaroslav Straka.

Indicie hovoří o tom, že se má setkat se zástupci Slavie, a předmětem debat má být i to, jaká bude nejbližší Matouškova budoucnost. „Každopádně budeme preferovat, aby u nás do konce sezony ještě zůstal,“ odpověděl Starka.

Červenobílí tedy nejspíš ponechají rychlonohého střelce u Litavky na hostování, nicméně ještě není jisté, jestli pouze do konce podzimní části sezony, nebo přes celý zbytek ročníku.

Pro Příbram je totiž mladý odchovanec důležitým článkem sestavy. Mužstvu významně pomohl zpátky mezi elitu, ve 24 zápasech druhé ligy dal jedenáct branek, byl nejlepším kanonýrem týmu.

Příbram - Bohemians: Matoušek využil protiútoku, po krásné přihrávce od Slepičky otevřel skóre
Video se připravuje ...

A je jím i teď. Díky dvěma brankám do sítě Bohemians, které domácím pomohly ke třem bodům.

Jen pro úplnost, první gól „klokanům“ dal přesně tak, k čemu ho předurčují jeho přednosti. Zkušení Josef Jindřišek a Michal Šmíd neměli nárok jeho sprint z hloubky hřiště chytat, čtyřicetimetrový nájezd Matoušek proměnil pod tělem Tomáše Fryštáka pravačkou k tyči.

I druhá trefa se nesla v podobném duchu, jen se musel příbramský tahoun o něco víc snažit. Středem pole prošel tak, že se vyhnul Šmídovu skluzu, následně si obhodil druhého stopera Jiřího Bederku a rutinérsky zakončil kolem náhradního brankáře Romana Valeše.

Tenhle zápas ukázal, proč se to kolem Matouška tak hemží.

A Slavia si bude moci brzy mnout ruce.

Příbramský klenot Matoušek - čím zaujal Plzeň i pražská “S” ?
Video se připravuje ...

Příbram - Bohemians: Příbramský talent znovu v akci! Matoušek prošel rozhozenou obranou a domácí vedli už 3:0!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud