11. srpna 2018 • 23:07

Ofsajdy v Plzni? Sudí ho u gólu na videu neviděl, přesto přišly reakce

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moment, který rozhodl o další výhře fotbalistů Plzně. Gólová situace v utkání proti Zlínu však vzbudila i pochybnosti. Nacházel se při ní Radim Řezník v ofsajdu? Televizní záběry napovídaly kladné odpovědi, videorozhodčí Karel Hrubeš měl opačný názor. Mnohem jednoznačnější byla v prvním poločase situace, kdy mohl jít sám na domácí branku Jean-David Beauguel, ale zastavil ho chybně praporek.



V 77. minutě posílal Roman Procházka před zlínskou branku míč, na který už číhal jeho spoluhráč Radim Řezník . Když v televizním přenosu narýsovali čáru, bylo vidět, že má v okamžiku přihrávky levou nohu za ofsajdovou linií. O pár okamžiků později mířila Krmenčíkova střela do sítě - začaly oslavy. Jenže neměl v tomto okamžiku zakročit videorozhodčí?

„Šlo o situaci, která předcházela dosažení branky, proto jsme zkoumali postavení hráče Řezníka. Ze záběrů, které jsme měli k dispozici z našeho pohledu, nedošlo k pochybení asistenta,“ tvrdil videorozhodčí Karel Hrubeš v rozhovoru pro O2 TV Fotbal.

Jako nezávadné viděl i následné Řezníkovo postavení, když zůstal stát při Krmenčíkově střele za brankářem Stanislavem Dostálem. „Brankáře neovlivňoval, proto z našeho pohledu byla branka regulérní,“ uvedl Hrubeš.

Na zlínské straně se k posouzení situace vyjádřil trenér Michal Bílek . „Po videu jsme všichni volali, Že se to všechno zprůhlední a nebudou sporné situace. Jestli se v tomhle zápase něco stalo a video nebylo použité, je to asi chyba. Ale těžko se k tomu víc vyjadřovat, slyším to od vás poprvé. Ale jestli šlo o sporný moment, video od toho je,“ řekl kouč.

Plzeň - Zlín: Viktoria vede 1:0, pálil Krmenčík, ale Řezník stál před tím v ofsajdu
Video se připravuje ...

Mnohem jednoznačnější křivdu mohli cítit hosté už v prvním poločase. Ve 13. minutě Jean-David Beauguel mohl uhánět sám na plzeňskou branku, ale rychle ho zastavil zdvižený praporek. Místo toho, aby se pomezní rozhodčí řídil pokynem nechat hru po hraniční situaci pokračovat a v případě dosažení branky ji prozkoumat zpětně u videa, zvolil opačný postup.

Přímé stížnosti na výkon rozhodčích každopádně na stadionu nezazněly. Ale v některých reakcích na internetu přesto byly silně cítit. Když Zlín umístil na Twitter rozhovor se záložníkem Petrem Hronkem, doprovodil to tímto komentářem: „Není na škodu občas využít i video. Zde vám tedy nabízíme VIDEO rozhovor s Petrem Hronkem.“

Dvacet minut po konci plzeňského zápasu také umístil na Twitter poznámku šéf Slavie Jaroslav Tvrdík . „Těším se na zhodnocení činnosti nové komise rozhodčích po prvních 4 kolech ze strany jejího předsedy. Důvěra se těžce buduje a lehko ztrácí!“

Plzeň - Zlín: Beauguel se řítil do tutovky, asistent ale nesprávně odmával ofsajd
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

SESTŘIH: Plzeň - Zlín 1:0. Viktoria vyhrála díky Krmenčíkovi i kontroverzním verdiktům
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud