Jan Podroužek
18. srpna 2018 • 04:25

Hráči z "Nezmarovy tabule" přestupují: Slavia padla i kvůli sporu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hit poslední doby, tabule v kanceláři sportovního ředitele Slavie Jana Nezmara, stále žije. Ale už ne slávistickým životem, z jejího pohledu je seznam hráčů uzavřený. I proto vytipovaní hráči z ní nacházejí nová působiště. Albert Gudmundsson přestoupil z PSV Eindhoven do AZ Alkmaar, Nemanja Radonjič má blízko k dohodě s Olympiquem Marseille.



Čtrnáct jmen, čtrnáct osudů. Vedení Slavie si v průběhu jara a léta udělalo seznam hráčů, který pak nechtěně (nebo chtěně?) zveřejnil šéf klubu Jaroslav Tvrdík na Twitteru skrz nevinnou fotku z kanceláře Jana Nezmara. Na ní seděli muži z vedení „sešívaných“ po domácí remíze 1:1 s Dynamem Kyjev.

Pět hráčů ze slavné tabule, Petera Olayinku, Vladimíra Coufala, Jaroslava Zeleného, Alexandrua Balutu a Jana Matouška, se během posledního přestupního okna podařilo přivést. Další z různých důvodů ne.

Poslední dva, kteří se pohnuli jiným než slávistickým směrem, jsou Albert Gudmundsson a Nemanja Radonjič.

Příběh toho prvního, kterého k sobě původně „sešívaní“ lákali s pomocí agentury Sport Invest, končí v AZ Alkmaar.

V detailu vlevo najdete seznam přestupových priorit Slavie
V detailu vlevo najdete seznam přestupových priorit Slavie

Islandský záložník měl během letní přípravy dostat od nového trenéra PSV Eindhoven Marka van Bommela zprávu, že jeho herní vytížení bude zanedbatelné, proto si intenzivně hledal jiné působiště.

„Se Slavií jsme o přestupu seriózně jednali, ta však nakonec z jednání odstoupila. O Alberta byl nicméně velký zájem, takže nebyl problém ho nasměrovat jinam,“ zaslal Sport Invest své vyjádření ke Gudmundssonově přestupu.

Podle zákulisních zpráv mělo hrát roli právě to, že vršovický klub se s agenturou během léta dostal do sporu ohledně záložníka Pavla Buchy a dohadům o prodloužení jeho smlouvy. Slavia údajně z Gudmundssona vycouvala právě proto, že nechtěla jednat se Sport Investem.

A jinou cestu už má vybranou, zdá se, i Nemanja Radonjič.

U něj bylo už od začátku jasné, že Crvena Zvezda Bělehrad bude chtít za velký srbský talent opravdový balík. Přesně ten je ochotný vysolit Olympique Marseille. 22letý záložník ho má stát až deset milionů eur, tedy necelých tři sta milionů korun.

Přestup se ale dokončí nejdřív po play off Ligy mistrů, v němž Crvenou Zvezdu čeká Red Bull Salcburk. Do něj mu mimochodem pomohl právě Radonjič, který svým gólem v prodloužení rozhodl odvetu třetího předkola v Trnavě.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud