30. srpna 2018 • 19:07

Hvězdná skupina pro Plzeň! Přijede Real, AS Řím s Schickem a CSKA

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na západě Čech se během podzimu mají na co těšit! Fotbalisté Plzně znají své soupeře v základní skupině Ligy mistrů a dostali se do velmi atraktivní společnosti. Viktorii ve skupině G čeká vítěz posledních tří ročníků a historicky nejúspěšnější tým soutěže Real Madrid. Dále svěřenci kouče Pavla Vrby narazí na AS Řím s českým reprezentačním útočníkem Patrikem Schickem a po pěti letech si zopakují souboje proti CSKA Moskva. Rozhodl o tom čtvrteční los v Monaku, Plzeň vyhlíží velké bitvy!



Plzeň si základní fázi Ligy mistrů zahraje po pěti letech a celkově potřetí. V roce 2011 Západočeši při své premiéře obsadili třetí místo a z něj prošli do jarní části Evropské ligy. To samé se jim povedlo zopakovat o dva roky později. Od té doby žádný český celek skupinu prestižní soutěže nehrál.

Sledujte Ligu mistrů na O2 TV >>>

První kolo základních skupin je na programu 18. a 19. září a poslední šesté kolo pak 11. a 12. prosince. První dva týmy z každé skupiny postoupí do vyřazovacích bojů, celky na třetích místech se kvalifikují do jarní části Evropské ligy.

Program zápasů Plzně
19. září:
21:00 Plzeň - CSKA Moskva
2. října:
21:00 AS Řím - Plzeň
23. října:
21:00 Real Madrid - Plzeň,
7. listopadu:
21:00 Plzeň - Real Madrid
27. listopadu:
18:55 CSKA Moskva - Plzeň
12. prosince:
18:55 Plzeň - AS Řím

Plzeň byla při losu na první pozici v posledním výkonnostním čtvrtém koši. S koeficientem 33.000 jí těsně unikl posun do třetího koše, protože ze čtvrtého předkola postoupily Benfica Lisabon i PSV Eindhoven a vypadl pouze Salcburk.

Los splnil přání několika plzeňským hráčům, kteří toužili dostat Real. "Bílý balet" vyhrál Ligu mistrů čtyřikrát za posledních pět sezon a s 13 prvenstvími je historicky jasně nejlepším celkem soutěže. V létě opustila madridský velkoklub hlavní hvězda Portugalec Cristiano Ronaldo, který zamířil do Juventusu Turín.

Zatímco na Real narazí Plzeň poprvé, s dalšími dvěma týmy ve skupině už v pohárech hrála. S AS Řím se předloni utkala ve skupině Evropské ligy - doma s ním remizovala 1:1 a venku prohrála 1:4. Za třetí celek minulé sezony italské ligy tehdy ještě nehrál dvaadvacetiletý Čech Schick.

Hurá, máme Real! Tak Limberský a spol. prožívali v Plzni los Ligy mistrů
Video se připravuje ...

Na CSKA Moskva má Viktoria skvělé vzpomínky, před pěti lety totiž na jeho úkor skončila ve skupině Ligy mistrů třetí a prošla do jarní fáze Evropské ligy. V Rusku Plzeň prohrála 2:3, ale doma na závěr skupiny po památném obratu zvítězila 2:1 gólem Tomáše Wágnera v 90. minutě. CSKA skončil v minulé sezoně ruské ligy druhý.

Český reprezentační bek Pavel Kadeřábek s německým Hoffenheimem narazí na anglického šampiona Manchester City, Šachtar Doněck a Lyon. Ajax Amsterodam, v jehož kádru figuruje zraněný útočník Václav Černý, si zahraje s Bayernem Mnichov, Benfikou Lisabon a AEK Atény a Eindhovenu s dalším českým talentem Michalem Sadílkem přisoudil los velmi těžké soupeře Barcelonu, Tottenham a Inter Milán.

Speciální zápas čeká posilu Juventusu Ronalda, jenž si se "Starou dámou" zahraje ve skupině H proti bývalému klubu Manchesteru United, který vede jeho portugalský krajan José Mourinho. Finalista minulého ročníku Liverpool už ve skupině dostal těžké soupeře Paris St. Germain a Neapol.

Los základních skupin Ligy mistrů 2018/19
Skupina A: Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Monako, Bruggy   
Skupina B: Barcelona, Tottenham, PSV Eindhoven, Inter Milán
Skupina C: Paris St. Germain, Neapol, Liverpool, CZ Bělehrad
Skupina D: Lokomotiv Moskva, Porto, Schalke, Galatasary Istanbul
Skupina E: Bayern Mnichov, Benfica Lisabon, Ajax Amsterdam, AEK Atény 
Skupina F: Manchester City, Šachťar Doněck, Lyon, Hoffenheim
Skupina G: Real Madrid, AS Řím, CSKA Moskva, Viktoria Plzeň 
Skupina H: Juventus Turín, Manchester United, Valencia, YB Bern

Chceme skončit před CSKA Moskva, zní z plzeňské kabiny
Video se připravuje ...

ANKETA: Fanoušci Plzně se těší na Real, Ronaldo jim chybět nebude
Video se připravuje ...

Plzeňská fanynka se fotí s Milanem Petrželou
Plzeňská fanynka se fotí s Milanem Petrželou

Sledujte Ligu mistrů na O2 TV>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud