8. září 2018 • 14:45

Co se slávistickými marody? Jugase chtěl Zlín, Mešanoviče Boleslav

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebudou hrát Evropskou ligu. I kdyby se seberychleji uzdravili, na soupisku pro druhou soutěž kontinentu se nevešli. Scénáře kolem Jakuba Jugase a Murise Mešanoviče byly v posledních dnech různé. Třeba první mohl uhnout na hostování do Zlína, druhý v těchto dnech rozmýšlí prodloužení smlouvy se Slavií. Ve hře totiž může být Mladá Boleslav.



Slávistický kádr je široký. Dost na to, aby realizační tým musel koumat, koho na 25místnou soupisku pro Evropskou ligu vtěsnat a kdo to odskáče. Z hráčů, s nimiž „sešívaní“ počítají pro ligový ročník, si jich Evropu nezahraje pět. 

Marko Alvir, Jonas Auer, Mick van Buren, a taky Jakub Jugas a Muris Mešanovič. 
Auer svou situaci vyřešil bleskově, včera se oficiálně potvrdilo jeho hostování v druholigové Viktorii Žižkov. 

Mick van Buren prožívá kariérní hrůzu, když z jednoho dlouhého zranění skočil nešťastně rovnou do druhého, a trénovat kvůli zlomené noze začne nejdřív příští rok v lednu. 

Alvir je po minulé sezoně, kterou téměř celou strávil jako host v NK Domžale, stále v rekonvalescenci, a jeho zařazení do zápasů se zatím nechystá ani v české lize, natož v Evropě... 

Podobně na tom jsou i Mešanovič s Jugasem. Velmi pomalu spějí k doléčení svých zranění. Ovšem Evropskou ligu taky hrát nebudou. A u obou to chvíli vypadalo, nebo ještě vypadá, že by nehráli ani ve Slavii. 

Trpišovský po Plzni: V lize je to jen malé vítězství ve velké válce
Video se připravuje ...

Jugas byl v kurzu ve Zlíně, odkud do Edenu minulé léto přišel. „Ševci“ zamýšleli, že ho přivedou na hostování. „Byl ve hře, ale nedopadlo to,“ potvrdil Sportu Michal Bílek, zlínský kouč.

Velkou roli musel hrát fakt, že si proti Viktorii Plzeň obnovil svalové zranění Simon Deli. Slavia má v tuto chvíli tři zdravé stopery – Michaela Ngadeua, Ondřeje Kúdelu a Lukáše Pokorného. Právě třetí jmenovaný se vešel mezi 25 jmen pro Evropskou ligu na úkor Jugase, aby Jindřich Trpišovský a spol. nezapisovali na soupisku dva zraněné střední obránce ze čtyř.

Pro domácí ligu nicméně zůstává Jugas výhledově platnou silou, do plného tréninku by se mohl vrátit během října.

Za to Muris Mešanovič podle informací deníku Sport další působení ve Slavii v těchto dnech rozmýšlí. Klub mu nabízí novou smlouvu, stávající kontrakt mu končí příští léto.

„Muris se vrací po těžkém zranění do plného tréninku. Zároveň probíhají jednání o prodloužení jeho smlouvy, která mu vyprší za rok. Stejně jako Slavia, tak i Muris mají velký zájem na pokračování dosud úspěšné spolupráce,“ vyjádřil se k situaci tiskový mluvčí klubu Michal Býček.

A o Mešanoviče je zájem, podle zákulisních informací je v kontaktu se sportovním ředitelem Mladé Boleslavi Josefem Jinochem, který se ho snažil získat už teď na hostování, ve hře ale je i varianta, že by do středočeského klubu zamířil po sezoně jako volný hráč, pokud by se nový kontrakt rozhodl nepodepsat.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud