Jakub Dvořák
23. září 2018 • 05:00

Stanciu řádil jako v hokeji! 2+2, nejvyšší známka, Liberec neměl radost

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

I kdyby se hrál hokej, za 2+2 by z něj byla první hvězda večera. Rumunský fotbalista Nicolae Stanciu ve službách Sparty ovládl sobotní duel proti Liberci (4:1). Severočechům jeho aktivita dělala velké problémy a i díky jeho dvěma brankám a dvěma asistencím Pražané Slovan porazili. V hodnocení deníku Sport dostal nejvyšší možnou známku 10. Nejlepší představení v rudém dresu? 25letý záložník se jen usmál a prohodil: „To nevím, nepřemýšlím o tom. A hlavně bych nechtěl mluvit o sobě.“



Zatímco před týdnem v Ostravě se musel podřídit a zápas tvrdě odpracovat, často vypomáhat obraně a na technické finesy neměl tolik času, doma proti Liberci se rodák z Alba lulia opět dostal do svého živlu.

Dva vstřelené góly a dvě asistence z něj jednoznačně udělaly muže zápasu. Díky svému výkonu se osamostatnil ve sparťanské produktivitě. Se čtyřmi góly a čtyřmi asistencemi je před Benjaminem Tettehem (5+1) a Guélorem Kangou (4+1).

Poprvé se rumunský špílmachr divákům na Letné předvedl v 17. minutě, když nakrátko rozehrál rohový kop se Srdjanem Plavšičem a pohrál si s libereckou defenzivou. Hravě prošel přes tři hráče a nečekaným zakončením na přední tyč propálil brankáře Hladkého.

Sparta - Liberec: Stanciova parádní kličkovaná po rohu, sparťané vedou 1:0!
Video se připravuje ...

O deset minut později to byl znovu aktivní Stanciu, kdo rozjel akci před druhým gólem Sparty. Na pravé straně chytře uvolnil Martina Frýdka, který našel na malém vápně Benjamina Tetteha a ten už doklepl míč do sítě.

Sparta - Liberec: Frýdek skvěle našel Tetteha a ten zvyšuje na 2:0
Video se připravuje ...

Letenští přidali do konce prvního poločasu ještě třetí zasáh. A opět u toho nechyběl drobný Rumun. Tentokrát si ve středu pole počíhal na ztrátu jednoho z libereckých, šikovně se vyhnul dalším dvěma protihráčům, kteří se srazili a poté už neměl problém vyslat Tetteha za jeho druhou trefou v utkání.

Sparta - Liberec: Tettehova show, sparťanský útočník zvyšuje už na 3:0
Video se připravuje ...

„Už na Baníku Stanciu neskutečně pracoval ve středu pole pro mužstvo a s Libercem k tomu navíc přidal i efektivitu.  Byl pro nás strašně platným hráčem,“ chválil ho po zápase trenér a sportovní ředitel Pražanů Zdeněk Ščasný.

Jenže Stanciu nepolevoval. Ve druhém poločase si pro sparťanské fanoušky přichystal ještě jednu parádu. V 90. minutě jej před velkým vápnem našel střídající Golgol Mebrahtu a Stanciu střelou z voleje zakroutil míč na vzdálenější tyč Hladkého. Liberecký brankář neměl šanci zasáhnout.

Sparta - Liberec: Stanciu krásnou ranou uzavřel skóre na 4:1
Video se připravuje ...

„Viděl jsem volný prostor a křikl si o balon. Soustředil jsem se na zakončení, abych míč dobře trefil. Mám radost, že jsem týmu pomohl,“ culil se po zápase sparťanský hrdina.

Liberečtí už z něj takovou radost neměli. „Sparta měla ve svém středu obrovskou kvalitu. Normálně nás tam přehrávala a i díky Stanciovi, Kangovi a Frýdkovi, kteří si výborně odskakovali, nás trestala,“ řekl po utkání Milan Kerbr.

Příští zápas? Viktoria Plzeň!

„Máme k ní samozřejmě respekt, zaslouží si ho, je poslední vítěz ligy. Na druhou stranu se jí vůbec nebojíme, pojedeme tam pro tři body,“ vyhlásil zástupce kapitána Šurala .

Co na to Západočeši? Představení proti Slovanu je víc než výmluvné.

Známkování hráčů v zápase Sparta - Liberec: Stanciu má desítku!Foto iSport.cz

SESTŘIH: Sparta - Liberec 4:1. Letenští v poklidu sestřelili tápající Slovan
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud