1. prosince 2018 • 14:20

Proč Baluta nenastoupil za Slavii? Varování, trenér ho ale chrání

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dělá problémy, hádá se s trenérem, má končit. O Alexandru Balutovi šly poslední dobou všemožné zprávy a spekulace pak přiživilo, že vůbec neodjel minulou sobotu s týmem do Karviné, ačkoli neměl zdravotní problémy. Rumunský záložník opravdu měl mít s trenérem Slavie Jindřichem Trpišovským rozepři, ta ale podle zdrojů blízkých klubu nemá mít trvalý dopad na Balutovu budoucnost v mužstvu. 



Byla to snad hlavní zpráva letošního června. Slavia dotáhla přestup Alexandra Baluty z University Craiova, částka zhruba 2,65 milion§ eur. Jinými slovy nejdražší hráč, jakého „sešívaní“ ve své historii přivedli. 

Jenže Baluta měl pomalejší rozjezd, i proto, že doháněl zápasovou kondici. Svoje první celé ligové utkání odehrál ve čtvrtém kole v Mladé Boleslavi. A pak přidal už jen dva další devadesátiminutové zápasy – ještě proti Jablonci a ve třetím kole domácího poháru proti Ústí nad Labem.

Celkem nastoupil do dvaadvaceti soutěžních utkání, v nichž má bilanci dvou gólů a jedné asistence. Ale do základní sestavy zatím napevno nepronikl, byť za něj Slavia vysázela sumu, jakou ještě nikdy za nikoho nevydala.

Důvodem mohou být právě spekulace, které se kolem Baluty šíří. Že prý neodvádí na tréninku to, co po něm žádá realizační tým kolem Jindřicha Trpišovského. A že měla nedostatečná zápasová vytíženost v Rumunovi dozrát a vznikly neshody, na jejichž základě se říká, že se ho klub může chtít v zimě zbavit.

To je první teorie, druhá zní trochu jinak. „Mělo jít o jakési vzájemné nepochopení ohledně úkolů v tréninku, Trpišovský ale nad Balutou drží ochrannou ruku,“ říká zdroj blízký klubu. Proto kouč Slavie měl dát záložníkovi varování v podobě nenominování k ligovému utkání v Karviné, ale potom v úterý už byl hráč na palubě letadla, které vezlo „sešívané“ do Bordeaux k utkání Evropské ligy.

Nicméně za uplynulý měsíc si 25letý ofenzivní fotbalista odbyl z celkových pěti utkání jen 114 minut…

Slavia v Bordeaux padla 0:2. Sýkora neproměnil tutovku
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Karviná - Slavia 1:3. Sešívaní se odtrhli od Plzně na čtyři body. I sporným gólem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud