Jan Vacek
Premium
25. ledna 2019 • 04:45

Sparta v poločase změny. Na co klade Ščasný důraz a co tým nechce slyšet?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | Po hororovém závěru podzimu si mohla připadat jako voják, navrátivší se z mimořádně neúspěšné mise. Všude samá rána a šlic, hektolitry krve. Zimní příprava je tak pro Spartu prostorem pro léčbu. Postupně odhazuje jednotlivé obvazy, její tělo zase začíná nabírat na síle. Zda se rány zcela zacelily, však ukáže až ostrý start jara. Pražané v žádném případě nepropadají euforii, dopředu je ale žene vidina lepších zítřků. Mnohem lepších. Co na aktuální situaci říká trenér Zdeněk Ščasný? Jaké má pocity z přípravy, složení kádru a nálady v kabině záložník Lukáš Vácha?



Sluníčko nemilosrdně tepe do perfektně zastřiženého pažitu, ukazatel teploměru se dere ke dvaceti stupňům. Sparta během soustředění ve španělské Marbelle našla téměř idylické podmínky. Už z dálky se z hřiště, kde Letenští polykají vydatné tréninkové dávky, nese hlasitý smích a vtípky. Na první pohled byste proto vůbec nepoznali, že se tady na druhou polovinu sezony chystá mančaft, na jehož bedra se během podzimu navalilo tolik problémů, že se propadl až na pátou příčku.

Ve vzduchu je ovšem cítit úplně jiná atmosféra, než ve které se rudí rozjížděli na zimní přestávku. Depresi vystřídala naděje, chmury přehlušily úsměvy. „Psychika mužstva je strašně důležitá věc. Určitě nám pomáhají nové tváře, nezatížené tím, co se dělo na podzim. Ať už jsou to hráči nebo členové realizačního týmu,“ vykládá hlavní trenér Zdeněk Ščasný.

Nová Sparta? Kdepak. S touhle vidinou do rudého tábora vůbec nechoďte. Hnali by vás. Podobné teze

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud