5. února 2019 • 14:56

Jugas je ve Slavii pátým vzadu. Zlín dál usiluje o jeho návrat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevešel se na podzim a nedostalo se na něj ani teď. Jméno Jakuba Jugase není na soupisce Slavie pro Evropskou ligu, proto je akutně ve hře jeho návrat do Zlína. Na 26letého stopera má ležet v Edenu nabídka na hostování do konce sezony, k finální domluvě zatím nedošlo. „Čekáme na výstup druhé strany. Doufám, že se domluvíme,“ uvedl v pondělí večer Zdeněk Grygera, sportovní ředitel FC Fastav. Problémem může být vysoká suma za půlroční štaci v rodném městě.



Všechno rozjelo nešťastné zranění, velkou roli tu hraje ale i mnoho hráčů na dva posty. Situace Jakuba Jugase ve Slavii je složitá a ještě ji ztěžuje fakt, že důrazný obránce s vůdčími schopnostmi má zatím poměrně daleko i k tomu, že dostane povolení hostovat. „Sešívaní“ údajně chtějí, aby Zlín převzal hráčův plat, což by vyšlo zhruba na dva miliony korun. Takovou částku klub ovšem dát nechce. Přesto se dá říct, že pokud dostane svolení k odchodu, tak do Pivarníkova celku.

Šesté mužstvo podzimní části FORTUNA:LIGY, odkud Jugas přestupoval v létě 2017 do Slavie za zhruba patnáct milionů korun, schopného stopera nutně potřebuje. „Byl bych rád, kdyby Jugas přišel. Je to zkušený stoper, komunikuje. Navíc je v plném tréninku,“ uvedl kouč Roman Pivarník, jenž má na této pozici omezený výběr.

„Mám jen tři stopery plus tam může alternovat Hnaníček,“ podotkl. Jinou variantu ani Fastav aktuálně neřeší, vše podřídil návratu křemičitého zadáka. Ten je sám hostování ve Zlíně nakloněný. Tuší, že ve Slavii moc šancí na jaře nedostane.

„K jakýmkoliv přestupovým spekulacím se nebudeme vyjadřovat,“ odbavil stručně dotaz Sportu tiskový mluvčí „sešívaných“ Michal Býček. Rozhodnutí by mělo padnout ještě tento týden, ideálně před víkendovým rozjezdem jarní části soutěže.

Pro Jugase začala sezona velmi smolně, na jejím začátku si přivodil trhlinu ve stehenním svalu, která ho v hierarchii slávistických stoperů doslova odbourala. Když klub dával dohromady soupisku pro Evropskou ligu, na Jugase nezbylo místo, po uzdravení ale nehrál ani na české scéně. Příležitost dostal jen v jednom utkání, v poháru proti Chrudimi.

Těch devadesát minut byla jediná Jugasova zápasová podzimní zátěž a vzhledem k posílení o Alexe Krále, který přišel teď v zimě z Teplic, a k tomu, že klub udržel i oporu Michaela Ngadeua před zájmem anglického Fulhamu, si 26letý obránce nemůže být jistý, že to na jaře bude lepší.

Přes zimní přípravu ale platila dohoda s koučem Jindřichem Trpišovským.

„Máme spolu domluveno, že bude naplno absolvovat přípravu, soustředění a potom si řekneme, jaká je jeho pozice v kádru. Třeba bude v základní sestavě, dostane se na pozici prvních tří stoperů a bude o místo dál bojovat. Anebo se domluvíme, že jeho vytížení bude jinde. Ale myslím, že my i on preferujeme, aby tady zůstal,“ říkal Trpišovský na začátku ledna.

Zkušený obránce dostal příležitost v prvních třech přípravných duelech, nenastoupil pouze proti juniorce Brentfordu a v generálce s Rosenborgem se na hřiště dostal jen na posledních deset minut.

Mužstvo pravděpodobně vstoupí do druhé části sezony s dvojicí stoperů Ondřej Kúdela a Michael Ngadeu, přičemž nejblíže k nabourání tohoto dua má Simon Deli. A laskominy si dělá i 20letý Alex Král, kterého sportovní vedení při jeho návratu do Edenu vítalo velkou chválou.

Jugas zůstává pátým vzadu. S nejistou budoucností.

Ligový speciál ve Sport Magazínu plus už tento pátek Ligový speciál ve Sport Magazínu plus už tento pátekFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud