6. února 2019 • 12:00

Talent Bucha se pokusí nakopnout, z Plzně jde hostovat do Mladé Boleslavi

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Plzni neměl dobrý půlrok, neprosazoval se a v nabitém kádru mistra se mu ani po zimní přípravě nerýsovala nadějná perspektiva. Talentovaný záložník Pavel Bucha se proto pokusí nakopnout jinde, odchází na hostování do Mladé Boleslavi do konce sezony.



Po svém třeskutém přesunu ze Slavie do Plzně, kdy v Edenu vypověděl smlouvu a jako volný hráč zamířil k západočeskému rivalovi, si záložník Pavel Bucha představoval jiné vytížení, než jaké se mu na podzim dostalo. Ani po zimní přípravě se jeho pozice v týmu aktuálního mistra zásadně nezlepšila, a tak dvacetiletý talent odchází na hostování do Mladé Boleslavi.

„Vnímám, jak velká konkurence v Plzni je, i to, že šance na větší čas na hřišti by nebyla velká. Hostování v Boleslavi je pro mě příležitost ke zlepšení v kvalitním ligovém týmu, přestože i tam budu muset o místo na hřišti bojovat,“ prohlásil Bucha.

Bucha odehrál v Plzni na podzim jen dvě utkání v MOL Cupu, v domácí lize nenastoupil během devatenácti kol ani na minutu, Ligu mistrů sledoval také jen z lavičky nebo tribuny. Jinak chodil za juniorku. V konkurenci středních záložníků Patrika Hrošovského, Tomáše Hořavy, Romana Procházky a Aleše Čermáka se nedokázal prosadit a lepší vyhlídky mu nedala ani zimní příprava.

„Pavel je talentovaný fotbalista, který má velký potenciál. Na jeho postu má však v našem týmu velkou konkurenci, a tak jsme se domluvili, že ho uvolníme na hostování do Mladé Boleslavi, kde by měl mít větší herní vytížení. To je pro hráče i pro klub do budoucna velmi důležité,“ poznamenal generální manažer Plzně Adolf Šádek.

„Pavel byl v posledním půlroce nedílnou součástí prvního týmu Viktorie a nasbíral cenné zkušenosti na hřišti i mimo něj v rámci úspěšného plzeňského podzimu. V zimní přípravě poctivě pracoval, klub stál o jeho setrvání také pro jarní část současného ročníku. Je však jasné, že v nabitém kádru by nedostal tolik herních příležitostí a jsme tak velmi rádi, že jsme se s vedením Plzně dohodli na půlročním hostování v Mladé Boleslavi. Sportovní vedení Boleslavi mělo o tuto variantu dlouhodobý zájem a Pavel dostane šanci dále rozvinout svůj potenciál,“ řekl k hostování Viktor Kolář, šéf společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

V Mladé Boleslavi by měl mít větší šanci hrát, ostatně trenér Jozef Weber si posilu do středu pole během přípravy přál. I když ani ve středočeském celku nečeká Buchu lehký boj o místo v sestavě. Jsou tu Marek Matějovský, Ladislav Takács, Dominik Mašek, Michal Hubínek, případně tam může zaskočit i Tomáš Přikryl.

Bucha debutoval v české lize před rokem, během jara 2018 si v ní za Slavii připsal pět startů.

Ligový speciál ve Sport Magazínu plus už tento pátek Ligový speciál ve Sport Magazínu plus už tento pátekFoto iSport.cz

Největší přestupy Fortuna ligy: Ševčík bude TOP. A co šutér z Itálie?
Video se připravuje ...

Hejda po remíze v generálce: Na každou branku se strašně nadřeme
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud