8. února 2019 • 15:10

Vacek zpátky v Česku: Jsem vděčný, spousta kluků takové štěstí neměla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová posila fotbalistů Bohemians Praha 1905 Kamil Vacek se startu jarní fáze sezony nemůže dočkat. Ofenzivní střední záložník přišel ke Klokanům na hostování do konce sezony z dánského Odense, kde na podzim odehrál jen osm minut. Návrat do české soutěže ale nebere jako restart kariéry.



"Jsem rád za to, co jsem zažil, a jsem vděčný, kam jsem se v životě dostal, protože vím, že spousta kluků takové štěstí neměla. Můžu tady stát s hlavou nahoře. I když angažmá v Odense nešlo tak, jak jsem si představoval, vím, že mě posunulo. Věřím, že i tenhle krok mi bude dávat smysl, až se třeba v létě budeme bavit, co dál," řekl Vacek na dnešní tiskové konferenci.

"Fotbal hraju odmalička, protože mě baví, je to moje práce. Nemá cenu vracet se k tomu, co bylo, protože to stejně člověk nezmění. Fyzicky se cítím dobře a věřím, že to, co jsem fotbalu dal, ukážu tady v Bohemce. Opravdu se těším, že budu zase hrát," poznamenal bývalý reprezentant, jenž v národním mužstvu nastoupil k devíti utkáním.

Bohemians si vybral i díky trenérovi Martinu Haškovi. "Opravdu jsem věděl, že chci udělat krok, o kterém budu přesvědčený. Roli samozřejmě hrála i osoba trenéra Haška, který mi na Spartě hodně pomohl, když jsem tam začínal, ať už to bylo v áčku nebo béčku," prozradil Vacek, jenž s týmem z Letné oslavil dva mistrovské tituly v letech 2010 a 2014.

Doufá, že Klokani soupeře potrápí. "Cítím z mužstva, že je ohromně pracovité, a to, co se píše a všude říká, jsem viděl na každém tréninku. Věřím, že když najdeme tu správnou sestavu, ten správný formát, tak můžeme být nepříjemní pro kohokoli a že budeme dělat body," prohlásil Vacek.

Debut v dresu Bohemians si odbude v neděli proti Spartě v prvním jarním ligovém duelu. "Na Spartu se těším hrozně moc, ale není tam moc kluků, se kterými jsem tam hrával. Vzpomínky jsou úžasné," dodal jednatřicetiletý Vacek.

Kamil Vacek během tiskové konference před začátkem jarní fáze sezony
Kamil Vacek během tiskové konference před začátkem jarní fáze sezony

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud