Jan Podroužek
3. dubna 2019 • 19:27

Slavia čelí trestu. Urážky Nguyena a Straky má řešit disciplinárka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nějak se to kupí. Jeden trest za chování Tribuny Sever přišel už minulý týden, tři uzavřené sektory na bombastický zápas čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea. Další je dost možná na cestě. Urážkami při ligovém utkání se Slovanem Liberec vůči Filipu Nguyenovi, a vůči Františku Strakovi ve čtvrtfinále MOL Cupu se má zabývat Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace.



Ani nevycházel zpod stříšky hostující lavičky, celé utkání poslouchal hrubé urážky vůči sobě a dokonce i své rodině. František Straka byl podroben ubohým výlevům jedinců z Tribuny Sever, a teď za to Slavia pravděpodobně slízne trest od Disciplinární komise.

Podobně se do řízení vůči klubu mohou zapojit i nadávky vůči Filipu Ngyuenovi, u kterého si „objednával“ přes megafon jeden z členů Tribuny Sever „M45 bez koriandru“.

„Disciplinární komise se zabývá běžně zápasy MOL Cupu, nicméně v tuto chvíli ještě nemůžu potvrdit, že bude zahájeno řízení s klubem,“ odvětil na dotaz tiskový mluvčí Ligové fotbalové asociace Štěpán Hanuš.

Podle informací Sportu se ale výlevy vůči Strakovi a Nguyenovi bez řešení nejspíš neobejdou. MOL Cup sice nespadá pod Ligovou fotbalovou asociaci, ale pod Fotbalovou asociaci České republiky, ta ale nemá zřízenou Disciplinární komisi, proto celou záležitost přebírá ve spolupráci s FAČR i LFA a komise řízená předsedou Richardem Bačkem.

Disciplinární komise zasedá už ve čtvrtek, ihned by si měla projet dostupné podklady z ligového zápasu Slavia-Slovan Liberec a z utkání čtvrtfinále MOL Cupu Slavia-Karviná. Na jejich základě pak může zahájit disciplinární řízení, a příští čtvrtek už mohou být předvolaní i zástupci „sešívaných“. Případné tresty by padaly následně.

Nejsou to první případy, které má na svědomí kultovní Tribuna Sever, která je jinak úzce spojovaná s mnoha zápasy, v nichž pomohla rozjet nadšení a sebedůvěru v hráčích, a dotlačit je k lámání těžkých zápasů. Viz naposledy třeba památná odveta osmifinále Evropské ligy s FC Sevilla.

Chováním části Tribuny Sever už se nedávno zabývala i UEFA kvůli vhazování předmětů na hrací plochu během domácího utkání s Racingem Genk. Trest už padnul, tři zavřené sektory, konkrétně 106, 107 a 108, tedy část Tribuny Sever, a k tomu má klub zaplatit pokutu 32 tisíc eur. Slavia nepodala odvolání i na doporučení svých právníků, protože by s ním pravděpodobně nepochodila, rozhodla se ovšem UEFA požádat o odklad trestu, tedy aby se nevztahoval na očekávaný domácí duel s Chelsea.

„Obdivuji TS za neuvěřitelnou podporu, kterou nám poskytuje. Za práci, kterou si dává s úžasnými choreografiemi. Ale minulé urážení libereckého brankáře a naposledy rodiny trenéra Straky, to pro mne není historický ideál Slavie. Lídři by měli zvážit, kam společný entusiasmus směřují,“ vymezil se vůči chování slávistického kotle i šéf klubu Jaroslav Tvrdík a připojil i omluvu Františku Strakovi a spol.

Je na Disciplinární komisi, jestli tohle vezme za polehčující okolnost. I tak ale Slavii hrozí další trest za chování věrného a kultovního „Severu“.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud