Michal Kvasnica
Premium
21. dubna 2019 • 04:30

Test odolnosti. Kuzmanovič jde proti "své" Opavě: Ve hře i odměna speciál

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zimních přestupů na trase Opava – Ostrava mohlo být víc, z různých důvodů však nakonec do Baníku dorazil jen Nemanja Kuzmanovič. Transfer vzbudil velký rozruch už v lednu, pravý křest ohněm však přijde až zítra ve velkém slezském derby. Poprvé se postaví Opavě, ve které čtyři a půl roku působil, svými góly ji vrátil do ligy a na podzim v dresu SFC dokonce nosil kapitánskou pásku. „Chápu, že mi to fanoušci musejí dát sežrat. Nemám s tím problém,“ říká srbský fotbalista.



Šel za výzvou. „Je to džob, nic víc, nic míň,“ říkává František Straka, současný kouč Karviné, když popisuje svou trenérskou kariéru, které dominují angažmá v obou pražských „S“. Nemanja Kuzmanovič v metropoli také působil, v tehdejším Střížkově či později v Sokolově však opravdovou fotbalovou horečku nezažil. Změna přišla v Opavě.

V dresu SFC vyrostl ofenzivní univerzál v osobnost a obávaného útočníka. „Byl jsem tam skoro pět let, jsem jí vděčný,“ vrací se „Kuzma“ k dosud nejlepší štaci v kariéře. Jediné špatné slůvko od něj na adresu prvoligového nováčka neuslyšíte, nemá proč. Přesto je aktuálně brzy třicetiletý fotbalista v Opavě nepřítelem číslo jedna.

Důvod je naprosto jednoduchý. Na podzim se coby kapitán Kuzmanovič blýsknul efektivitou (5+2), a tak v pauze vybíral z několika zajímavých nabídek. Vyptával se Zlín, Olomouc, Mladá Boleslav... Zvolil tu z Ostravy. Nikoli kvůli tomu, že tam bydlí, ale z pohledu dlouhodobých ambicí. Jenže takový přesun se v tamních končinách příliš nenosí.

„Z neděle nemám strach, věřím, že aspoň pár lidí chápe, proč jsem odešel a že jsem v Opavě nějakou práci odvedl. Dali jsme si toho hodně navzájem, i když je mi jasné, že dav bude nadávat. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud