25. dubna 2019 • 16:00

Favorit na kouče Sparty? Jílka si Olomouc raději pojistila na dva roky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Olomouce bude i nadále trénovat Václav Jílek. Dvaačtyřicetiletý kouč, který je podle některých sázkových kanceláří největším favoritem na post nástupce odvolaného Zdeňka Ščasného ve Spartě, podepsal se Sigmou novou dvouletou smlouvu. Hanácký klub o tom informoval na svém webu.



"Jsem velice rád, že jsme se s Václavem dohodli na prodloužení jeho působení v Sigmě do roku 2021. Cením si jeho zájmu v našem klubu pokračovat, jednání o nové smlouvě byla v tomhle ohledu jednodušší," prohlásil sportovní manažer Olomouce Ladislav Minář.

Bookmakeři tipují: Kdo povede Spartu v příští sezoně? 

Václav Jílek 4:1
Michal Horňák 4:1
Martin Hašek 5:1
Ivan Hašek 10:1
Václav Kotal 10:1
Vítězslav Lavička 10:1
David Holoubek 10:1
Petr Rada 12:1
Martin Svědík 15:1
Erich Brabec 15:1 

zdroj: Fortuna

Jílek působí na Hané od roku 2015. V prvním ročníku sice s týmem sestoupil do druhé ligy, ale okamžitě se Sigmou postoupil zpět a v minulé sezoně nejvyšší soutěže s ní obsadil čtvrté místo. Díky tomu si Olomouc zahrála v předkole Evropské ligy a poháry má na dosah i v této sezoně.

Před závěrečným kolem základní části patří moravskému celku sedmé místo, které zaručuje play off o Evropskou ligu. Pouhé dva body ho však dělí od šesté příčky a účasti ve skupině o titul. "S Ladislavem Minářem jsme měli úmluvu, že smlouvu budeme řešit na základě toho, jak se vyvine naše situace v jarní části sezony," uvedl Jílek.

"Posledních čtrnáct dnů byla jednání intenzivnější. Práce v klubu mě pořád velice naplňuje. Cítím z hráčů i realizačního týmu ambice, což je pro mě důležité. Vážím si nabídky nové smlouvy, protože ji vnímám jako projev důvěry. V Olomouci jsem spokojený a i pro moji rodinu je to dobrá volba," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud