25. dubna 2019 • 16:00

Favorit na kouče Sparty? Jílka si Olomouc raději pojistila na dva roky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Olomouce bude i nadále trénovat Václav Jílek. Dvaačtyřicetiletý kouč, který je podle některých sázkových kanceláří největším favoritem na post nástupce odvolaného Zdeňka Ščasného ve Spartě, podepsal se Sigmou novou dvouletou smlouvu. Hanácký klub o tom informoval na svém webu.



"Jsem velice rád, že jsme se s Václavem dohodli na prodloužení jeho působení v Sigmě do roku 2021. Cením si jeho zájmu v našem klubu pokračovat, jednání o nové smlouvě byla v tomhle ohledu jednodušší," prohlásil sportovní manažer Olomouce Ladislav Minář.

Bookmakeři tipují: Kdo povede Spartu v příští sezoně? 

Václav Jílek 4:1
Michal Horňák 4:1
Martin Hašek 5:1
Ivan Hašek 10:1
Václav Kotal 10:1
Vítězslav Lavička 10:1
David Holoubek 10:1
Petr Rada 12:1
Martin Svědík 15:1
Erich Brabec 15:1 

zdroj: Fortuna

Jílek působí na Hané od roku 2015. V prvním ročníku sice s týmem sestoupil do druhé ligy, ale okamžitě se Sigmou postoupil zpět a v minulé sezoně nejvyšší soutěže s ní obsadil čtvrté místo. Díky tomu si Olomouc zahrála v předkole Evropské ligy a poháry má na dosah i v této sezoně.

Před závěrečným kolem základní části patří moravskému celku sedmé místo, které zaručuje play off o Evropskou ligu. Pouhé dva body ho však dělí od šesté příčky a účasti ve skupině o titul. "S Ladislavem Minářem jsme měli úmluvu, že smlouvu budeme řešit na základě toho, jak se vyvine naše situace v jarní části sezony," uvedl Jílek.

"Posledních čtrnáct dnů byla jednání intenzivnější. Práce v klubu mě pořád velice naplňuje. Cítím z hráčů i realizačního týmu ambice, což je pro mě důležité. Vážím si nabídky nové smlouvy, protože ji vnímám jako projev důvěry. V Olomouci jsem spokojený a i pro moji rodinu je to dobrá volba," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud