Jakub Dvořák
20. května 2019 • 15:01

Dělbuch na Spartě? Policie má pachatele, hrozí mu dva roky vězení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní incident na stadionu Sparty, kde jeden z fanoušků hodil dělbuch do dolního sektoru za brankou, a následná exploze vyrvala dvě prázdné sedačky, má dohru. Policii se podařilo dopadnout údajného pachatele. „Ztotožnili jsme muže, který měl dělbuch hodit. Je podezřelý z trestného činu výtržnictví, kde v případě odsouzení hrozí pachateli až dva roky za mřížemi,“ uvedl pro iSport.cz tiskový mluvčí Jan Daněk.



Ačkoliv poslední domácí zápas Sparta vyhrála 2:0, domácí tvrdé jádro od začátku protestovalo proti vedení klubu. Zhruba po hodině hry fanoušci přerušili tichý protest a použitím dýmovnic zahalili část stadionu do hustého dýmu.

Sudí Houdek duel na několik minut přerušil, ale nepříčetnost domácího kotle pokračovala. Když se ozvala ohlušující rána z dělbuchu, který dokonce vytrhl sedačku v dolním sektoru, začali fanoušci z okolních tribun pískat.

Dělobuch, který vylétl ze sparťanského kotle, doslova otřásl Letnou
Video se připravuje ...

„Od takového použití pyrotechniky, která bezprostředně ohrožuje zdraví na stadionu, se klub distancuje,“ uvedl v pondělí pro iSport.cz tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Policejní mluvčí Jan Daněk posléze potvrdil, že pachatel byl ještě na stadionu dopaden. „Ztotožnili jsme muže, který měl dělbuch hodit. Je mu 45 let a je podezřelý z trestného činu výtržnictví, kde v případě odsouzení hrozí pachateli až dva roky za mřížemi. Případ je zatím na samém začátku. Kriminalisté vyhodnocují kamerové záznamy.“

„Práce na zlepšení bezpečnosti na stadionu probíhá kontinuálně. Lidé z klubu, kteří mají tuto otázku na starosti, sledují aktuální trendy, a snaží se přijít na to, jak by se opatření dala vylepšit. Policie je navíc přítomna na každém domácím utkání a společně s bezpečnostním úsekem vyhodnocují dění na tribunách,“ popsal Kasík, jak klub zareaguje na incident.

V obchodních podmínkách Sparty je dokonce i varianta, že by fanouškovi zamezila přístup na stadion na dobu neurčitou.

Protest sparťanského kotle proti vedení klubu
Protest sparťanského kotle proti vedení klubu

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud