30. května 2019 • 16:13

Pokuta 200 tisíc a hrozba uzavření kotle. Sparta pyká za řádění fanoušků

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala fotbalovou Spartu pokutou 200 tisíc korun a podmínečným uzavřením "kotle" na jeden zápas za výtržnosti fanoušků v domácím utkání s Jabloncem. Pražané mají zkušební dobu do konce roku.



Část sparťanských fanoušků v posledním domácím ligovém zápase sezony protestovala proti vedení klubu a krajní příznivci ze svého sektoru házeli dýmovnice. Utkání čtvrtého kola nadstavby, které Letenští vyhráli 2:0, bylo dokonce po hodině hry na pár minut přerušeno kvůli hustému dýmu.

"Disciplinární komise se rozhodla přistoupit k udělení podmíněného trestu, jelikož všichni pachatelé byli díky kvalitnímu kamerovému systému na stadionu ztotožněni a v současné době čelí trestnímu a přestupkovému řízení. A dále proto, že vedení klubu nám garantovalo, že dotyčné osoby dostanou od klubu na delší období zákaz vstupu na stadion," vysvětlil předseda disciplinární komise Richard Baček.

Sparta byla v nedávno skončeném ročníku za nevhodné chování fanoušků potrestána několikrát. Letenští například za výtržnosti svých příznivců v dubnovém pohárovém derby na Slavii museli odehrát dva venkovní duely v Opavě a v Plzni s prázdným sektorem hostů.

Disciplinární komise zároveň zahájila řízení s mistrovskou Slavií za chování fanoušků v závěrečném derby proti Spartě a s Viktorií Plzeň za podobný prohřešek v duelu proti Baníku Ostrava.

Fotbalistům druholigové Jihlavy bude v nedělní domácí barážové odvetě s Karvinou chybět asistent trenéra Josef Mucha. Ten nesmí dva soutěžní utkání na lavičku a zaplatí pokutu 10 tisíc korun za kritiku rozhodčích při úterní porážce 1:2 v Karviné.

Sparta - Jablonec: Zápas je přerušen kvůli dýmovnicím ze sparťanského kotle
Video se připravuje ...

Dělobuch, který vylétl ze sparťanského kotle, doslova otřásl Letnou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud