7. června 2019 • 14:29

Malík o jihlavské výzvě: Podobná hysterická reakce mi přijde zbytečná

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík se ohradil vůči tvrdé kritice rozhodčích od druholigové Jihlavy po prohrané baráži s Karvinou. Reakci Vysočiny, která otevřeně vyzvala k rezignaci Komisi rozhodčích FAČR v čele s jejím předsedou Jozefem Chovancem a místopředsedou Martinem Wilczekem, označil Malík za hysterickou, byla podle něj zbytečná a nekonstruktivní.



Jihlava úvodní barážový zápas v Karviné prohrála 1:2 a v domácí odvetě remizovala 1:1, takže slezský soupeř uhájil příslušnost v nejvyšší soutěži. Jihlavané se ale cítili poškozeni několika kontroverzními výroky arbitrů. Vedení Vysočiny proto vyzvalo také Malíka, aby zajistil nezávislost a důvěryhodnost rozhodčích a jejich komise, splnil svoje předvolební sliby, nebo aby v opačném případě odstoupil.

"Rozumím sportovní frustraci týmu po neúspěšné baráži, rozumím také líbivé a populistické rétorice, která je s tím spojená, a zároveň neříkám, že všechny výkony sudích byly v pořádku, ale podobná hysterická reakce mi přijde v tuto chvíli opravdu zbytečná a zcela nekonstruktivní," uvedl Malík v tiskové zprávě.

Karviná - Jihlava: Šulc padá ve vápně po zákroku Čoliče, ale sudí píská proti hostům!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

"Zvlášť v návaznosti na to, že jste si nikdy před tím na výkon sudích otevřeně během působení pana Chovance v čele KR FAČR nestěžovali. Alespoň jsem nebyl s žádným takovým postojem do této doby konfrontován," doplnil předseda asociace.

Malík také vyzval vedení Jihlavy, ať kontaktuje policii, pokud má konkrétní poznatky o tom, že její zápasy byly rozhodčími řízeny tendenčně a s jasným zadáním, o čemž klub z Vysočiny také psal ve výzvě na internetových stránkách.

Malík plně důvěřuje Chovancovi a připomněl, že komise uznala, že sudí v baráži Jihlavu výrazně poškodili, a hlavní rozhodčí obou utkání s Karvinou Martina Nenadála a Milana Matějčka vyřadila z listiny pro příští sezonu profesionálních soutěží.

SESTŘIH: Karviná - Jihlava 2:1. Slezané mají do odvety náskok i díky sporné (ne)penaltě
Video se připravuje ...

"Komise rozhodčích FAČR je v mých očích maximálně nezávislá a důkazem toho jsou naprosto exemplární tresty, které ve spojitosti s posledními výkony rozhodčích vynesla a které zde v minulosti neměly žádnou podobnou intenzitu a rozsah," upozornil Malík.

Slíbil, že se bude v následujících dnech věnovat další analýze aktuálního stavu komise rozhodčích a otevřenou výzvu Jihlavy chce projednat na pondělním zasedání Výkonného výboru FAČR v Olomouci.

Karviná - Jihlava: Zoubele po Pastornického hrubce doráží do sítě, ale z ofsajdu
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Trenér Jihlavy Radim Kučera byl po utkání s Karvinou hodně naštvaný
Trenér Jihlavy Radim Kučera byl po utkání s Karvinou hodně naštvaný

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud