Premium
19. června 2019 • 04:50

Nejlépe placení hráči ligy: pražská "S" mění dobu a rovnají se bundeslize

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svět se možná zbláznil, ale zase ne o tolik víc než špička FORTUNA:LIGY, když dojde na platové výdaje. Náklady Slavie na hráčské odměny od června 2017 do června 2018 vystoupaly téměř dvojnásobně, u Sparty za stejné období dokonce víc než dvakrát, a Tomáš Souček si čerstvě užívá svůj prý až čtyřmilionový měsíční příjem. „Tomu se nedá konkurovat,“ prohlásil už dřív Václav Brabec, majitel Baníku Ostrava. V článku pro iSport Premium jsme detailně rozebrali, kteří hráči jsou nejlépe placení a jak štědré jsou české TOP týmy.



Zpráva úterního dopoledne: Manchester United reaguje na zájem o svou oporu Paula Pogbu, a nabízí mu 500 tisíc liber týdně. V přepočtu na koruny to je zhruba šedesát milionů za měsíc. Tam ještě elita české ligy není, ale i ona se o den dřív pořádně vykasala.

Nová pětiletá smlouva má prý Tomáši Součkovi, nejlepšímu hráči Slavie a vůbec celé ligy, vynést gáži blížící se čtyřem milionům měsíčně. Což se v tuzemských relacích nevidí. Pardon, oprava, sem tam se to přibližně vidí.

Mzdové náklady Slavie, ale i Sparty, se totiž postupem času výrazně zvyšují. Dokládají to zprávy, v nichž kluby svoje hospodaření zveřejňují.

Takže, pokud se vrátíme například do období červenec 2014 až červen 2015, tedy do doby, kdy Edenem ještě neproudil čínský kapitál, uvedli „sešívaní“ v kolonce „Běžné odměny a prémie hráčů a realizačního týmu“ sumu 65 milionů korun.

O rok později se nedělo příliš razantní navýšení, výdaje stouply na necelých 89 milionů. Větší skok přišel až pak. Ke 30. červnu 2017 klub zveřejnil na odměnách hráčů a realizačního týmu částku 188 milionů korun.

Ovšem ani to není nic proti poslední výroční zprávě.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud