27. června 2019 • 04:55

Jak si vedly posily Slavie: Júsuf presoval, Hovorka zavinil penaltu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Jak si vedly posily Slavie v prvním přípravném duelu proti Českým Budějovicím?Jak si vedly posily Slavie v prvním přípravném duelu proti Českým Budějovicím?FOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    V prvním přípravném zápase představila Slavia všechny tři své dosavadní posily – stopera Davida Hovorku, pravého beka Tomáše Holeše a útočníka Júsufa. Jmenovaní sice při svém debutu v červenobílém dresu ukázali hodně snahy, nicméně ani jejich nasazení překvapivé porážce mistra s nováčkem z Českých Budějovic nezabránilo (0:2). Projděte si, jak ohodnotil výkony nových hráčů deník Sport?

    Tomáš Souček stěhuje kočárek s dcerkou přes plot na hřišti v Čelákovicích
    Tomáš Souček stěhuje kočárek s dcerkou přes plot na hřišti v Čelákovicích

  • DAVID HOVORKA (25)

    SESTŘIH: Slavia - Č. Budějovice 0:2. Podívejte se, jak mistr padl s nováčkem
    Video se připravuje ...

    stoper - 90 odehraných minut

    Jako jediný z noviců absolvoval celý zápas, takže toho měl ve čtyřicetistupňovém hicu ke konci už plné zuby. Ve stoperské dvojici se vedle něj za tu dobu protočili Ondřej Kúdela, Michal Frydrych a Matěj Chaluš. Subtilní stoper zaujal vyvážením míče, rozehrávkou, elegantní kličkou na Ivana Schranze a čistými skluzy, navíc zblokoval střelu Karstena Ayonga. Hodnocení si však David Hovorka zkazil penaltovým faulem na Lukáše Provoda, který vedl k druhému gólu nováčka.

    známka deníku Sport 5

    David Hovorka v dresu Slavie zajíždí do českobudějovického Lukáše ProvodaFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • TOMÁŠ HOLEŠ (26)

    Trpišovský po prohře: Stancia by chtěl každý trenér. Odejde Stoch do Řecka?
    Video se připravuje ...

    pravý bek - 45 odehraných minut

    Hned zkraje druhé půle nezištně uvolnil Alexandra Balutu, na pravé straně byl hodně aktivní. Nabízel se opakovanými náběhy, jenže jeho časté centry nenacházely adresáta. Dvakrát se blýskl vtipnou patičkou, v nadějné situaci však přesvědčil, že hlavičkování není jeho úplně silná stránka, míč neměl razanci. Zato střela nohou krátce nato byla výživná, jenže gólman Jindřich Staněk ji vyrazil. Jeho nejslabším momentem byla rozehrávka napříč hřištěm, kterou soupeř vystihl.

    známka deníku Sport 5

    Tomáš Holeš naskočil do prvního duelu za Slavii a proti Budějovicím dostal i kapitánskou páskuFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • JÚSUF (26)

    útočník - 45 odehraných minut

    Hned po svém nástupu se dostal ke střele, jenže brankáře nevystrašil. To se mu povedlo až o chvíli později, kdy účinným presinkem sebral gólmanu Českých Budějovic míč a připravil stoprocentní šanci Alexandru Balutovi. V podkasaných nohavicích hrál často zády k bráně, v tom je jeho síla, takto nachystal slibnou palebnou pozici pro změnu Ibrahimu Traorému. Přiznat se Júsufovi musí rovněž zásluhy za nadějný přímý kop, před kterým donutil ke žlutému faulu Daniela Marečka.

    známka deníku Sport 6

    Jusúf Hilál při svém debutu v dresu SlavieFoto Pavel Mazáč (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud