Jan Vacek
4. července 2019 • 19:20

Sparta našla posilu v Dánsku, s první nabídkou neuspěla. Co bude dál?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu třiadvacet let, měří 192 centimetrů a ve středu pole je oporou dánského Aalborgu. O talentovaného záložníka Olivera Abildgaarda podle informací serveru iSport.cz před několika týdny projevila zájem Sparta, s první nabídkou ve výši zhruba 30 milionů korun ovšem neuspěla. Samotný hráč by se však na Letnou rád přestěhoval, co bude dál?



Během letní přestávky už Sparta získala mladého záložníka Ladislava Krejčího, tím by ovšem s posilováním do středu pole nemusela skončit. Podle informací portálu iSport.cz si Pražané v dánském Aalborgu vyhlédli třiadvacetiletého mládežnického reprezentanta Olivera Abildgaarda.

Na začátku června odešla na sever konkrétní nabídka, jejíž výše se pohybovala kolem částky 30 milionů korun. Aalborg ji však odmítl, jednání v tu chvíli spadla na mrtvý bod. To se ovšem do budoucna může změnit.

Oliver Abildgaard stíhá Francouze Maxima Lopeze v přípravném utkání dánské jednadvacítky
Oliver Abildgaard stíhá Francouze Maxima Lopeze v přípravném utkání dánské jednadvacítky

Zdroje iSport.cz se totiž shodují na tom, že samotný hráč vyjádřil velké přání do letenského klubu přestoupit a udělat tak další krok v kariéře. Lze předpokládat, že zájem Sparty nadále tvrdá, největší český klub se ale nehodlá pouštět do finančního harakiri. Záležet tak může především na dánské straně, jak se k případnému obnovení jednání postaví.

Abildgaard, jemuž specializovaný server Transfermarkt udělil cenovku 700 tisíc eur (asi 18 milionů korun), platí za levonového defenzivně laděného středního záložníka, který je zvyklý pracovat na velkém prostoru. Vyniká v osobních soubojích, navíc ho provází nadstandardní defenzivní čtení prostoru a solidní rozehrávka. Díky své výšce je zároveň velice účinný i ve vzdušných soubojích. V minulé sezoně odehrál za Aalborg 27 zápasů, ve kterých vstřelil jednu branku.

Zkušenosti sbíral rovněž v mládežnických reprezentacích Dánska. Naposledy se zúčastnil nedávno skončeného mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Itálii, kde naskočil do jednoho utkání.

Vše o Spartě čtěte zde »

Nejlepší útočníci podle Libora Kozáka: Obdivuje Ronalda, nepříjemný byl Klose v Laziu
Video se připravuje ...

Saňák po porážce s Kluží: Ve hře už vidíme prvky z tréninků
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud