Radek Špryňar
Premium
19. července 2019 • 11:40

Přichází konečně Čermákův rok? Fitzel mu věří, Koubek vnímá posun

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři asistence u gólových vpichů Plzně do kůže nebohé Olomouce. Neobvyklá pochvala od Pavla Vrby. Aleš Čermák po čase zase zazářil. Nicméně existuje oprávněná obava, že šlo o ojedinělý výstřel. O výjimečnost. Ostatně tak jako vždy. Nebo je na začátku sezony FORTUNA:LIGY oprávněné si myslet, že konečně přichází rok šikovného středopolaře? „Přejme si, aby to tak bylo. Zaznamenal jsem posun v dynamice i běžecké stránce výkonu,“ všiml si trenér Miroslav Koubek, fotbalový expert deníku Sport. V uzamčené části najdete také rozhovor na téma Čermák s Dušanem Fitzelem, bývalým asistentem Pavla Vrby v Plzni.



Josef Csaplár rád říká: mě zajímají jen čísla, čísla, čísla… Tak si pojďme projít ta patřící Aleši Čermákovi. Do Plzně přišel ze Sparty před dvěma lety. V první viktoriánské sezoně nastřílel čtyři branky (hattrick v Brně), přidal jednu asistenci. Minulý rok se trefil pouze jednou, gólové nahrávky zasunul do statistik jen dvě.

Často byl kritizovaný. Osciloval mezi hřištěm a lavičkou. 

„Nechci ho urazit, Aleš je dobrý fotbalista, ale jednou zahrál a čtyřikrát ne. Šlo o vleklejší problém,“ napřímo praví Miroslav Koubek, někdejší asistent Karla Jarolíma u národního mužstva.

V prvním kole nového ročníku však vyběhl na plac jiný Aleš Čermák. Sebevědomý, dravý, explozivní, nápaditý. Mix těchto atributů zničil Olomouc. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Sparty pomohl k její likvidaci třemi gólovými přihrávkami. Na konečném výsledku 3:1 měl extrémní podíl. „Aleš odehrál asi nejlepší utkání, co přišel do Plzně. Jak říká Kayamba 'klobouk dolů',“ smál se trenér Pavel Vrba .

Čemu to přičítat?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud