21. července 2019 • 21:00

Pět minut a gól! Stanciu už pálí jako slávista, Trpišovský i káral

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ohromný aplaus, spojený s velkým očekávání rumunské hvězdy. Slávisté se dočkali, Nicolae Stanciu odehrál v neděli v Teplicích první ligové utkání v „sešívaném“ dresu. V 62. minutě vystřídal Josefa Hušbauera a začal psát další kapitolu své fotbalové kariéry. Vstup do edenského angažmá si nemohl vysnít lépe – po pěti minutách na hřišti zvýšil na 4:1 a vstřelil premiérovou ligovou branku.



Stanciu ve slávistickém, to je zatím největší událost nové sezony FORTUNA:LIGY. V prvním kole ve Zlíně ho trenér Trpišovský ještě šetřil, nicméně o týden později už začal v Teplicích mezi náhradníky.

Vzhledem k vývoji, kdy slávisté v prvním poločase domácího soupeře drtili a ještě do pauzy vedli 3:0, se rumunský reprezentant dostal na plac poměrně brzy. Už o přestávce si ho bral stranou asistent trenéra Jaroslav Köstl, Stanciu se od startu druhé půle poctivě rozcvičoval u postranní čáry. V 62. minutě přišla jeho velká chvíle. Ze hřiště odkráčel Josef Hušbauer a přepustil místo exsparťanskému středopolaři.

Teplice - Slavia: Stanciu na plac! Poprvé v sešívaném dresu jde do soutěžního zápasu
Video se připravuje ...

Stanciu si nemohl přát lepší start. Hned po svém příchodu se rychle rozkoukal, vzal si míč při rohovém kopu. Po pěti minutách na hřišti už zvedal ruce nad hlavu. Petr Ševčík ho, podobně jako u druhé branky Micka van Burena, vyslal nádhernou kolmicí za teplické obránce. Zcela volný Stanciu neváhal a po zemi poslal míč do sítě, Ševčík si zapsal třetí asistenci. První ligovou trefu za Slavii hvězdná akvizice zaznamenal hned při své první vážnější šanci.

Nová slávistické sedmička mohla přidat i pěknou asistenci. V 75. minutě při brejkové situaci Stanciu přesně našel rozběhnutého Júsufa. Další střídající slávistická posila ale poslala balon v jasné šanci mimo tyče Grigarovy branky…

Teplice - Slavia: Júsuf si mohl taky připsat první slávistickou trefu, v tutovce těsně minul!
Video se připravuje ...

Hostující fanoušci Stancia v svém dresu mohutně vítali. Hned při vstupu na trávník vyprodaný sektor mohutně aplaudoval, vzápětí přidal slogan „smrt Spartě,“ což si fanoušci určitě mohli odpustit.

"Gól byl jeho světlý moment, taky ale pokazil spoustu věcí, které jinak nekazí," pokáral Stancia Jindřich Trpišovský v pozápasovém rozhovoru pro O2 TV Sport. "Jsem rád, že se zápas vyvinul tak, že se mohl dostat na hřiště. Každá jeho minuta s týmem je dobrá," dodal.

Slavia nicméně odjížděla z Teplic spokojená. S výhrou 5:1 urvala i ve druhém ligovém zápase venku tři body a drží krok s Plzní. Sešívaná obec navíc nadšená z toho, že do jejího středu ve velkém stylu vpadl i rumunský šutér, který ještě před rokem reprezentoval barvy konkurenční Sparty.

Teplice - Slavia: Premiéra jako hrom. Stanciu po pěti minutách na hřišti zvyšuje na 4:1!
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Teplice - Slavia 1:5. Sešívaná demolice, při debutu se trefil i Stanciu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud