Premium
23. července 2019 • 13:20

Beranidlo Stanciu a motor Ševčík. Jak může fungovat nová síla středu Slavie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenéři o té oblasti mluví jako o místu, kam už nedosáhnou. Poslední třetina hřiště, prostor před soupeřovou šestnáctkou a v ní. A hledají hráče, kteří se tam pohybují obratně a přirozeně. Proto nedávno koupila Slavia za sto milionů korun Nicolae Stancia, jeho technika a fotbalový mozek mají pomoci k nápaditějšímu a efektivnějšímu řešení „finále“. Navíc, jak ukázal duel proti Teplicím, může to Rumunovi výborně fungovat s Petrem Ševčíkem. V zamčené části článku se podívejte na rozbor gólové akce i statistik, které ukazují velký potenciál.



Má být jako beranidlo, co prorazí přehuštěnou část hřiště.

Umí přímáky. Pálí mu to i z běhu ze střední vzdálenosti. A donekonečna koumá, jak vyparádit akci na lépe postaveného spoluhráče ve vápně. Není běžec, silák, ranař, ale jestli něco Nicolae Stanciu má, tak tenhle fotbalový talent. Slavia už ho využila teď v Teplicích.

Stačí mu pět minut. Předvedeno už ve Spartě, potvrzeno ve Slavii. V únoru 2018, při debutu za Letenské, načal v páté minutě Slovan Liberec.

V neděli nastoupil v 62. minutě a v 67. už měl ruce nahoře. První soutěžní start v červenobílém, první trefa.

„Ukázal to, proč jsme ho přiváděli,“ pochválil rumunského záložníka za výkon v Teplicích kouč Jindřich Trpišovský. „Naznačil své možnosti, dobrý debut,“ dodal ještě.

V čem? V tom, na čem Trpišovský, ale zdaleka nejen on, leží. Většina trenérů z celého světa, i z té úplné špičky, běduje svorně nad jednou věcí.

„Dokážu své hráče přivést před vápno soupeře, ale tam už si musí poradit sami,“ říkává Pep Guardiola.

„Máme skvělé mužstvo, ale některé situace jsme v určistatistika tých fázích sezony v těch nebezpečných zónách neřešili úplně dobře,“ přidal se i trenér Trpišovský.

Jde o intuici, herní inteligenci, rychlé a obratné řešení, takže to chce taky vychytanou techniku... Cesta před vápno soupeře ještě není taková fuška, jako když tam dorazíte. Prostor se zhustí mnoha hráči, a když je soupeř soustředěný a dobře postavený, musíte mít pomalu beranidlo. Proto teď je Nicolae Stanciu ve Slavii.

„Jako hráč mi hodně imponuje svým řešením na posledních 25 metrech,“ vysvětloval slávistický zájem o rumunského záložníka Trpišovský.

Teď k Teplicím. Stanciu odehrál zhruba půl hodiny. Za tu dobu měl v nebezpečné oblasti před šestnáctkou domácích čtyři úspěšné akce, směroval do ní, anebo uvnitř pokutového území, šest přesných přihrávek.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud