29. července 2019 • 22:30

Hložek: Do druhé půle jsme neměli co ztratit. Litoval zahozených šancí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nízká úspěšnost v koncovce stojí podle sparťanského fotbalisty Adama Hložka za tím, že jeho tým v prvních třech kolech ligové sezony už dvakrát ztratil a získal jen čtyři body. Po úvodní porážce se Slováckem a vítězství nad Jabloncem dnes Pražané pouze remizovali v dohrávce na stadionu nováčka Českých Budějovic 2:2 poté, co dotáhli dvoubrankové manko. Hložek je přesvědčen, že kdyby mu rozhodčí v závěru první půle uznali gól, zápas by vypadal úplně jinak.



"Trápí nás proměňování šancí, myslím si, že jsme jich dneska měli dost. Těžko říct, jestli po průběhu zápasu je pro nás bod dobrý. V závěru jsme zápas hodně zdramatizovali, vyrovnali jsme na 2:2, takže z průběhu zápasu musíme brát aspoň ten bod," řekl Hložek novinářům.

Sedmnáctiletý záložník měl sám na konci prvního poločasu velkou šanci na srovnání na 1:1. Po skrumáži před českobudějovickou brankou nejspíš protlačil míč za čáru, ale rozhodčí Karel Hrubeš po zhlédnutí videozáznamu posoudil celou situaci jako faul na domácího gólmana.

"Ani pořádně nevím, co to nakonec bylo. Asi šlo o faul na brankáře, neviděl jsem to, musím se na to ještě podívat. Škoda, že nám ten gól neuznali. Myslím, že by to byl úplně jiný zápas. Ale co už," konstatoval jeden z největších talentů českého fotbalu.

České Budějovice - Sparta: (Ne)gól? Po Hložkově střele se míč potácel na čáře, branka neuznána
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Hložek litoval, že Sparta stejně jako při úvodní domácí prohře 0:2 se Slováckem nezvládla začátek utkání. "Hrozně brzy jsme dostali gól. Jako Sparta na to musíme umět zareagovat a ne, že dáme soupeři ještě další šance. Nemůže se opakovat, že zase prohráváme 0:2 a zase něco dotahujeme," zlobil se Hložek.

"Šli jsme do druhé půle s tím, že už nemáme co ztratit. Buď to prohrajeme, nebo to prostě otočíme a ukážeme sílu našeho týmu. Skoro se nám to povedlo, dali jsme na 2:2. Škoda těch šancí," dodal Hložek.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud