Jakub Konečný
7. srpna 2019 • 23:29

Přestup Oscara do City padl! Jednání řešil i bývalý ředitel Slavie Krob

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu jedenadvacet let, v Liberci načal třetí sezonu, ale chybělo málo, aby získal senzační angažmá. O liberijského záložníka Oscara totiž projevil vážný zájem Manchester City, který podle informací deníku Sport nabízel za transfer nadějného Afričana 800 tisíc eur, tedy něco přes dvacet milionů korun. Vše však ve středu pozdě večer nakonec padlo.



Zní to neuvěřitelně, ale je to skutečně tak – i do Liberce dohlédne úřadující mistr Premier League. Manchester City si v kádru Slovanu vybral středního záložníka Oscara a ještě den před uzávěrkou přestupů v Anglii se jednalo o výjimečném transferu.

Šokující zprávu se liberecký klub zdráhal oficiálně komentovat. „Mohu jen potvrdit, že o Oscara má zájem víc zahraničních klubů,“ uvedl ve středu opatrně sportovní ředitel Zdeněk Koukal.

Podle informací deníku Sport vše bylo na dobré cestě. Anglického šampiona měl překvapivý přestup vyjít na 800 tisíc eur, tedy něco přes dvacet milionů korun.

S Oscarem by se samozřejmě okamžitě nepočítalo na soupisku prvního týmu, kterému šéfuje Pep Guardiola. Jedenadvacetiletý fotbalista by představoval pro City investici do budoucna, hráče s potenciálem, který musí teprve potvrdit. Takové anglický velkoklub skupuje po celém světě s rizikem, že devadesát pět procent z nich se nakonec neuplatní. Ale ten zbytek… Fotbalové přestupy sledujte ONLINE>>>

Před rodákem z Monrovie se tak rýsovaly dvě cesty – buď zůstat na hostování v Liberci, nebo být zapůjčen do klubu, kde by na jeho rozvoj měl anglický mistr větší vliv. Tedy pravděpodobně do druholigové španělské Girony, vyloučit by se však nedalo ani angažmá v Championship, tedy druhé anglické lize.

Liberecký záložník Oscar Dorley zaujal Manchester City
Liberecký záložník Oscar Dorley zaujal Manchester City

Zajímavostí je, že coby prostředník se přestupových jednání účastnil i Martin Krob, bývalý generální ředitel Slavie, který se nyní vydal na dráhu fotbalového agenta.

„Nezlobte se, ale teď vám k tomu nic neřeknu. A Oscarův manažer určitě nejsem,“ odmítl odpoledne svou roli v atraktivním transferu jakkoli komentovat.

Večer už se k jednáním hlásil podstatně více. Ale zároveň oznámil, že nedopadla úspěšně.

„Mohu potvrdit, že jednání skončila a hráč v tomto přestupním období do Manchesteru City neodejde,“ oznámil na sociální síti Twitter.

Oscar přišel do Liberce na začátku roku 2018 z litevského Trakai a prakticky okamžitě se stal platným členem základní sestavy, v níž na něj postupně sázeli trenéři David Holoubek, Zsolt Hornyák i současný kouč Pavel Hoftych. Subtilní záložník vyniká velkým akčním rádiem, přehledem ve hře i nadstandardní technikou, schází mu jen produktivita. V dosavadních jedenačtyřiceti ligových startech nabíral zatím pouze dva góly a jednu asistenci.

„Vždy jsem snil o španělské lize, miluju totiž španělský styl hry a další moje oblíbená soutěž je Premier League. Ale k těm spíš jen vzhlížím,“ uvedl Oscar v květnovém rozhovoru pro deník Sport.

Vše o Liberci čtěte ZDE>>>

Liberec - Olomouc: Oscar se probíjel za míčem po hezké narážečce, Reichl byl pozorný
Video se připravuje ...

Ostrava - Liberec: Studená sprcha pro Baník! V nastavení se ve vápně prosadil Oscar 0:1!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud