12. září 2019 • 11:55

Povinná docházka na Slavii?! Tvrdík vyhlásil kvóty, fanoušci reagují

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nahlášeno vyprodáno, před stadionem fanoušci, kteří se dovnitř nedostali, ale na tribunách prázdná místa. Takové situaci chce zabránit vedení Slavie, které se od konce září chystá monitorovat účast permanentkářů na zápasech. Ten, jehož sedačka zůstane na více než pětině domácích zápasů prázdná, přijde o možnost si celosezonní vstupenku obnovit. Klub zároveň připravuje v Česku možnost místo nabídnout dál, který v současnosti poskytuje třeba i Plzeň. Části fanoušků na sociálních sítích se ale plán moc nezamlouvá.



„Slavia začíná sledovat účast permanentkářů na svých zápasech. Do přednostního práva obnovit svoji permanentku pro další ročník budou zařazeni jen ti s účastí na domácích zápasech větší než 80 procent,“ oznámil Jaroslav Tvrdík na twitteru nejnovější plán vedení sešívaného klubu.

Účel je jednoduchý. Slavia má v jednom z nejúspěšnějších období své historie dvanáct tisíc permanentkářů, na sezónní vstupenky se před sezonou stály fronty a na některé fanoušky se dokonce nedostalo. Sešívaní měli obrovský zájem nejen kvůli předpokladu naplněného stadionu a napínavých zápasů se Spartou či Plzní, ale také kvůli předkupnímu právu na Champions League. A tam vršovický klub dostal skupinu snů v čele s Barcelonou.

Jenže když přijede do Edenu třeba Olomouc nebo jiný soupeř mimo absolutní špičku FORTUNA:LIGY účast permanentkářů nemusí být tak slavná. Jejich místa zůstanou neobsazená, zatímco venku před pokladnami čekají další, na které se nedostalo. Management kolem Jaroslava Tvrdíka přišel s cestou, jak je přimět přijít:

Od ligového zápasu s Mladou Boleslaví (11. kolo, 28. září) bude klub účast permanentkářů monitorovat. Kdo nebude přítomen na 80 procentech zápasů, přijde o možnost si seznní vstupenku v příštím ročníku přednostně obnovit. Jaroslav Tvrdík počítá s tím, že půjde o 14 zápasů (11 v základní části, tři nadstavbové). Navíc dá permanentkářům možnost nabídnout své místo na zápase prostřednictvím klubu dál a až čtyři takové předprodeje započítat do své 80% kvóty.

„Znamená to účast na sedmi domácích zápasech a čtyřikrát kliknout na vrácení vstupenky. To je legitimní požadavek. Zájem o permice je super, ale musíte pochopit, že pro nás není možné mít vyprodaný stadion, prázdné sedačky a venku slávisty, kteří se na zápas nedostanou,“ obhajuje plán Tvrdík.

Na sociálních sítích se mezi slávisty rozběhla velká diskuze a zdaleka ne všichni chápou Tvrdíkovu představu, že jde o co nejlepší atmosféru na stadionu. Třeba boj proti překupníkům, kteří permanentku kupovali kvůli možnosti dostat se k lístkům na Ligu mistrů, schvalují, ale je těžké zaručit účast, když se fanoušci dozvídají termíny zápasů jen pár týdnů dopředu. Do toho pracovní povinnosti, prázdniny s dětmi nebo třeba i dlouhodobé nemoci…

„Rozumný tah, ale 80 procent je neskutečně krutých pro lidi, co musí na služební cesty,“ píše jeden z fandů, co se bojí, že přijde o své místo na tribuně. „Vyřazujete tím rodiče nebo chronicky nemocné lidi, snižte ta procenta,“ vyzývá šéfa Slavie fanoušek Martin Pavlíček. Tvrdík na podobné reakce reagoval, že závažné případy bude možné individuálně řešit.

Sešívanému klubu se navíc otevírá i možnost ekonomického profitu. Permanentkáři, kteří budou vědět, že na zápas nepřijdou, budou moci za zatím nespecifikované benefity „vrátit“ své místo klubu, který ho bude moct prodat dál. Slavia tak může inkasovat za jedno místo dvakrát, aniž by někoho poškodila. Podobný systém často funguje na stadionech v zahraničí. V Česku systém „odhlašování permanentek“ používá kromě fotbalové Plzně také hokejový Třinec.

Se systémem se počítá od zápasu 11. kola s Mladou Boleslaví, do té doby má Slavia na programu jediný domácí ligový zápas a i na něm se může ukázat, jestli je systém potřeba. V sobotu totiž sešívaní hostí Slovácko – tým, který zatím vyhrál na Spartě i v Plzni.

Sport Speciál k účasti Slavie v Lize mistrů objednávejte na iKiosek.cz ZDE>>>

Sport Speciál k Lize mistrů Sport Speciál k Lize mistrůFoto iSport.cz

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud