25. října 2019 • 13:41

V Plzni jsme dostali facku, teď na ni dostaneme chuť, věří ve Slavii

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V jarní části minulé sezony měli fotbalisté Slavie před šlágrem v Plzni v čele tabulky šestibodový náskok a ve Štruncových sadech pak prohráli 0:2. Před nedělním duelem 14. ligového kola je rozestup stejný a asistent trenéra Zdeněk Houštecký věří, že tentokrát Pražané na západě Čech zvítězí a odskočí rivalovi už na devět bodů. Doufá, že obhájce titulu nakopne i dobrý výkon ze středečního utkání Ligy mistrů s Barcelonou, které červenobílí podlehli těsně 1:2.



"Minule jsme jeli do Plzně s nějakou vizí, na něco jsme se připravovali a najednou ten zápas probíhal úplně jinak, než jsme si představovali. Tenkrát jsme tam prohráli a byla to taková facka. Ono nás to potom nakoplo, ale doufám, že tentokrát tu facku nepotřebujeme a vyhrajeme tam," řekl pro klubovou televizi Houštecký, asistent trenéra Jindřicha Trpišovského, jehož svěřenci jako jediní v ligové sezoně ještě neprohráli.

Slávisté se v Plzni představí čtyři dny poté, co v Lize mistrů doma sehráli vyrovnaný zápas s Barcelonou. "Výsledek pro nás nebyl dobrý, ale šli jsme ze hřiště se vztyčenou hlavou. Kluci tam odevzdali neskutečný výkon. Kdybychom měli více štěstí, výsledek mohl být o něčem jiném. Zahrát takový zápas proti gigantovi, jednomu z absolutně nejlepších týmů na světě, to musí klukům ohromně psychicky pomoci," uvedl Houštecký.

"Věřím, že jim to pomůže i k tomu, že ze sebe rychle dostanou fyzickou i psychickou únavu. Že po takovém výkonu dostanou spíš takový impulz a chuť na Plzeň. Že se budou na ten zápas těšit a odevzdají, co v nich je," doplnil sedmačtyřicetiletý bývalý záložník.

Nečeká, že by se rivalové něčím výrazně překvapili. "Je to boj mezi dvěma největšími soupeři v naší lize. Bude to takticky i fyzicky velmi náročný zápas. Známe se perfektně. Plzeň je kvalitní mančaft, trenér Vrba je výborný trenér a taktik, ale my se na ně taky připravíme," uvedl Houštecký.

Zápasem s Barcelonou začal Slavii velmi náročný program. "Asi v 21 dnech hrajeme sedm zápasů a každý z nich je pro nás extrémně důležitý. Proti Barceloně to pro kluky bylo ohromně náročné a už v neděli nás čeká největší soupeř v naší lize. Naštěstí jsou tam tři dny odpočinku, tak věřím, že kluci se dají dohromady. Pak jedeme (v poháru) do Ostravy, pak doma Ostrava a pak už jedeme do Barcelony. Člověk si nevybere. Kluci jsou ale dobře připraveni a myslím, že to zvládnou," dodal Houštecký.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Bořil o gólu i zákroku na Messiho: Omlouvám se, ale měl si zjistit, jak hraju
Video se připravuje ...

Trpišovský: Barcelona je jiná než v televizi. Jsem na hráče pyšný
Video se připravuje ...

Souček patří mezi nejlepší v Evropě. Takový hráč se rodí jednou za 10 let, chválí Trpišovský
Video se připravuje ...

Slavia se valila jako lavina, museli jsme trpět, nešetřil chválou trenér Barcelony Valverde
Video se připravuje ...

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Vyhraje konečně Slavia v Plzni? Raději vsaďte na jiné možnosti
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud