Jan Vacek
Premium
8. listopadu 2019 • 05:00

Kadlec po závažné operaci. V hlavě má i konec kariéry: Budu bojovat!

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prochází procesem, který už tak důvěrně zná. Řetězec operace -> rekonvalescence -> rehabilitace je v případě Václava Kadlece znovu aktivní. Tentokrát má však tažení sparťanského útočníka zásadní přesah. Po transplantaci kolenní chrupavky během něj bojuje o celou kariéru. „Myšlenky na konec s fotbalem někdy mám. Ale určitě to nechci zabalit, budu bojovat,“ ubezpečuje odhodlaně. V zamčené části článku najdete podrobnosti o jeho zdravotním stavu i rozhovor s Kadlecem o další sparťanské naději Adamu Hložkovi.



Nespočet operací kolene, chirurgický zákrok poraněného kotníku, proražená lebka, praskliny ve svalech. V pouhých sedmadvaceti letech si s sebou Václav Kadlec táhne chorobopis, který by vydal na několik fotbalových kariér. I nyní je jeho domovem marodka. Ze zdánlivě lehkého poranění kolena se vyklubala už téměř rok a půl dlouhá pauza. Pod tíhou takového břemena by se prolomila nejedna záda...

Když se ale někdejší obrovský talent usadí v restauraci v útrobách Letné, aby promluvil o svém aktuálním stavu, rozhodně nepřipomíná zlomeného muže. Navzdory všem strastem má Kadlec v oku stále jiskru, dopředu ho žene silná motivace. „Fotbal mám rád, bylo by zbytečné to takhle brzo zabalit. Dokud bude nějaké východisko, nepřestanu bojovat,“ vykládá zaníceně.

Psal se začátek loňského května, když Sparta nastoupila k ligovému duelu v Jihlavě. Kadlec nechyběl v základní sestavě, pod tehdejším koučem Pavlem Hapalem se mu dařilo. Táhl sérii tří utkání se vstřeleným gólem, znovu začínal připomínat hráče, jenž vzal v pouhých jednadvaceti letech Bundesligu útokem.

Skrytý veleproblém

Krátce před poločasem to ale přišlo. Nejprve souboj s Dávisem Ikaunieksem, pak špatné došlápnutí. Kadlec skončil na zemi, v krutých bolestech. Znovu to koleno, v kariéře už potřetí. První diagnóza přesto nezněla tak hrozivě. Okamžitá artroskopie ovšem nepomohla, útočník Pražanů musel na operační sál znovu.

„Urval se mi vnější meniskus, víceméně celý. Dá se s tím hrát, ale záleží, jak rychle se ničí chrupavka. U někoho to trvá dvacet let, 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud