Jan Vacek
10. prosince 2019 • 13:10

Rušno kolem Kangy: nabídka od Turků nepřišla, agent chce dodržet smlouvu

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem Guélora Kangy je živo. Gabonský reprezentant v neděli pomohl dalším skvělým výkonem k výhře Sparty 5:2 nad Mladou Boleslaví, paralelně s tím se stále více přetřásá jeho další budoucnost. Některá turecká média o víkendu vyjela z informací, že by hvězdného záložníka rád získal tamní Trabzonspor. Podle informací serveru iSport.cz ovšem žádná nabídka na Letnou nedorazila. A i kdyby se tak v budoucnu stalo, zimní odchod se příliš pravděpodobně nejeví.



Odebírejte iSport PODCAST:
SPOTIFY * PLAYER FM * RSS * iTunes

Guélor Kanga je nejvýraznější postavou současné Sparty, nejproduktivnějším hráčem celé ligy a mužem, kolem kterého je od jeho příchodu do Čech neustále živo. Nyní však zurčení kolem drobného Gaboňana ještě nabírá na síle.

Důvod? Kanga má s letenským klubem smlouvu pouze do léta, jeho další budoucnost zůstává značně nejistá. Portál iSport.cz už v minulém týdnu informoval o tom, že je vysoce nepravděpodobné, že by se africký polař dohodl s vedením Sparty na další spolupráci. Ani jedna strana k ní totiž není příliš nakloněna.

To ovšem otevírá prostor pro celou řadu spekulací. S jednou takovou přišla během uplynulého víkendu turecká média, která referovala, že by Kangu moc rád do svých řad získal Trabzonspor. Tedy soupeř Pražanů z letního předkola Evropské ligy, který především v prvním utkání na vlastní oči viděl, co všechno 29letý záložník dokáže.

Podle informací portálu iSport.cz však dosud žádná oficiální nabídka na Kangu z turecké strany nedorazila. A i kdyby se tak mělo v budoucnu stát, zimní odchod se nejeví příliš pravděpodobně.

Vydrží do léta i kvůli bonusu?

„Agent Louis Denolle začátkem týdne informoval klub o tom, že preferuje setrvání svého klienta ve Spartě a dodržení současného kontraktu,“ uvedl zdroj blízký samotnému hráči.

To by potvrzovalo teorii, že Kanga bude chtít ve Spartě zůstat až do léta, aby pak mohl svou další fotbalovou budoucnost řešit coby volný hráč. Takový status mu totiž otevírá cestu k tučnému podpisovému bonusu ve svém příštím angažmá.

Sparta - Mladá Boleslav: Kangova kočkovaná s Komličenkem, sparťan poplácal soupeře po tváři
Video se připravuje ...

Případnému setrvání Kangy po zbytek sezony se výrazněji nebrání ani Sparta, která stále nemá jistotu, kdy bude připraven naskočit do akce Bořek Dočkal.

„Bavíme se o tom s Tomášem Rosickým, nedokážu říct nic konkrétního. Jsou zápasy, kdy Kanga je hráč, který nám hru trochu kazí lacinými ztrátami. Ale zároveň je rozdílový, teď se projevil v druhém světle, zahrál dobrý zápas. Viděl jsem u něj i týmové nastavení, pracoval do defenzivy, volba střídání proto nepadla na něj, i když jsme ctěli dostat do hry Michala Trávníka. Kanga si nyní úkoly splnil dobře, ale jak to s ním bude dál, to nyní nedokážu říct,“ uvedl po duelu s Mladou Boleslaví trenér Václav Jílek.

Jisté každopádně je, že kolem Kangy bude napříč celým zimním přestupovým obdobím pořádně rušno.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Sparta - Mladá Boleslav: Kanga skvěle našel Hložka, ten v tutovce nepřekonal Stejskala
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

SESTŘIH: Sparta - Mladá Boleslav 5:2. Strhující zápas s krásnými góly rozhodl Kanga
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud