Štěpán Filípek
Premium
17. prosince 2019 • 17:36

Bomba ve Slavii? Hrozí Nezmarův odchod, překvapí vás, kam by mohl jít

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Doma je nepřemožitelná, na mezinárodní scéně budí údiv slavných protivníků. Může vůbec něco pražskou Slavii oslabit? Přece jen ano, a nikoli zvenčí, ale zevnitř: vedle odlivu čínských investic je to nejistá situace sportovního ředitele Jana Nezmara. Ten se totiž navzdory úspěchům opakovaně chystal na odchod z klubu, naposledy údajně v pondělí oznámil vedení klubu svůj záměr v Edenu skončit. Kdyby na sbohem opravdu došlo, bylo by to nepříjemné hned z dvojího důvodu: Nezmara by zkusil získat ligový rival.



Jan Nezmar coby sportovní ředitel, Jindřich Trpišovský jako trenér. Dva muži, kteří se do Edenu krátce po sobě před dvěma lety přestěhovali z Liberce, jsou garantem vzestupu a sukcesu Slavie. Právě tohle pevné spojenectví se náramně vyplatilo klubovému bossovi Jaroslavu Tvrdíkovi , který na ně vsadil. A také oběma dává veřejně maximální kredit. „Je nejen skvělý sportovní ředitel, ale i vynikající stratég schopný uvažování s nadhledem a v souvislostech. Zraje jako víno,“ uvedl naposledy na Nezmarovu adresu.

iSport Premium jako dárek. Pořiďte před Vánoci roční předplatné. Více ZDE>>>

Jenže paradoxně (a zároveň zákonitě) právě zmíněné vlastnosti a dovednosti vedly podle mnoha zdrojů z fotbalového prostředí k názorovým rozdílům mezi Nezmarem a Tvrdíkem ohledně některých transferů či obecně přestupové politiky, ale hlavně celkového, ekonomicky náročného provozu klubu. Velkorysý způsob, jakým ho Tvrdík dosud vedl, znamenal úžasný vzestup, ale také mimořádné náklady. Ty se projevily ve vysoce nadstandardních smlouvách začínajících na 240 tisících korunách měsíčně. Luxus několik let umožňovali čínští spolumajitelé, jenže nyní si klub na sebe musí vydělat sám.

Nezmar se prezentuje uměřenějšími představami o tom, jak by měla Slavia v českých poměrech fungovat, reálněji posuzuje i přestupové částky. Mezitím naopak posílila vazba mezi Tvrdíkem a koučem Trpišovským, jenž si může dopřát širokého kádru, akvizic, na něž si ukáže, i skvělých podmínek pro hráče a realizační tým. Vše zašlo tak daleko, že Nezmar začal být 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud