Jakub Dvořák
20. ledna 2020 • 12:57

Potvrzeno! Teplice získaly Marečka z Belgie a loví ve Spartě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak už server iSport.cz před pár dny informoval, tak se stalo. Záložník Lukáš Mareček se po dvou letech vrací do české ligy. S Teplicemi podepsal smlouvu do června 2022. „Jsme moc rádi, že se nám během roku povedlo přivést do týmu už třetí velkou osobnost, nyní je na čase začít stoupat tabulkou výše," prohlásil pro klubový web sportovní ředitel Štěpán Vachoušek. Podle všeho nejde o poslední posilu. Na Stínadla by mohl dorazit Ondřej Zahustel ze Sparty.



Na severu Čech panuje nadšení. Stínadla bude od jarní části FORTUNA:LIGY ve žlutomodrém dresu bavit zvučná posila. „Sklářům“ se podařilo z belgického Lokerenu přivést Lukáše Marečka .

„Jsem rád, že to dopadlo teď před odjezdem, abych poznal i některé kluky v kabině a hlavně na hřišti, abychom se sehráli a vypilovali to během těch deseti dnů,“ cituje Marečka klubový web.

Velkou radost z nadstandardní posily má především trenér Stanislav Hejkal, který odchovance brněnské Zbrojovky velmi dobře zná ze vzájemného působení ve Spartě. „Působili jsme spolu dva roky na Letné, kde jsme hráli čtvrtfinále Evropské ligy. Je to hráč s výborným prvním dotekem a také velmi dobrým charakterem.“

Devětadvacetiletý univerzál, který kromě Sparty v minulosti oblékal dres také brněnské Zbrojovky, belgického Anderlechtu či nizozemského Heerenveenu, může naskočit kromě klasického defenzivního štítu i na pozici stopera. Na Letné dokonce zvládl odehrát i post pravého obránce.

Poslední dva roky však působil v Lokerenu, kam se přesunul v lednu 2018. V minulé sezoně však s klubem sestoupil do druhé ligy. V aktuálním ročníku nastupoval převážně v základní sestavě a připsal si tři gólové asistence.

Před druhým odchodem do Belgie strávil na Letné téměř čtyři sezony, vyhrál se Spartou mistrovský titul a ještě na podzim 2017 patřil mezi nejvytíženější hráče tehdejšího italského trenéra Andrey Stramaccioniho.

Tím však teplické posilování nekončí. Ve výhledu je stále příchod stopera a vyloučen není přestup dalších hráčů. Jak se serveru iSport.cz podařilo zjistit, nečekanou posilou by se mohl stát Ondřej Zahustel ze Sparty.

Pravý obránce na podzim laboroval se zraněním a na Letné pro něj hledají uplatnění. V posledních dnech se situace mírně změnila a k původní variantě s hostováním ve Slovácku se přidal i možný přesun na Stínadla.

FK Teplice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud