Jan Podroužek
8. února 2020 • 05:00

Průměr pod 21 let. Trpišovský poslal mládí Slavie proti hráčům za miliony

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michal Frydrych a Tomáš Holeš by v té sestavě mohli dělat pomalu „tatíky“. A nejspíš taky měli za úkol všechny mládežníky uchlácholit. Slavia vyběhla proti Bröndby Kodaň do zápasu o třetí místo na Atlantic Cupu se základní jedenáctkou s věkovým průměrem pod 21 let. Čtvrtý tým si se slávistickým „dorostem“ poradil 2:0.



Čtyři kluci z výběru Jindřicha Trpišovského ještě na podzim hráli juniorskou Ligu mistrů proti Barceloně, Interu Milán a Borussii Dortmund. A když během druhé půle proti Bröndby naskočil ještě Lukáš Červ a Adam Toula, bylo jich rovnou šest.

Sextet vyslanců červenobílé mládeže si ale na zkušenějšího soupeře nepřišel. I když Jakub Markovič v bráně udělal řadu skvělých zákroků, Joao Felipe to zkoušel jako na své vrstevníky v evropských zápasech a Daniel Kosek navzdory tomu, že je původem obránce, ze zálohy dobře podporoval útok.

Ale třeba přes Jakuba Křišťana se dánský tým prosadil poprvé. Centr směřoval na střed velkého vápna, stopeři Slavie ho neodvrátili, i když mohli, a Samuel Mráz změnil skóre ve prospěch Skandinávců.

Známé jméno? 22letý slovenský útočník působí v Bröndby od začátku této sezony, je tam na hostování z italského Empoli. Odchovanec Senického fotbalu, který do Itálie odešel přes Žilinu v létě 2018 za přibližně čtyřicet milionů korun.

Ani druhý střelec utkání není v Česku „no name“. Záložník Simon Tibbling vyhrál před necelými pěti roky se švédským výběrem do 21 let EURO pořádané v Praze a v Olomouci. Těsně před koncem zápasu se dostal k míči, který k němu vyrazil Jakub Markovič a pohodlně ho levačkou usměrnil do prázdné části brány.

Tím pádem skončila Slavia na Atlantic Cupu v Portugalsku čtvrtá. Nechala ale ohrát svou budoucnost. A jsme zpátky u toho věkového průměru, v jakém vyběhl „sešívaný“ základ v Algarve. Hned osm hráčů by se svými léty ještě vešlo do nominace reprezentační jednadvacítky. 23letý Lukáš Provod, 26letý Tomáš Holeš a 29letý Michal Frydrych mezi junáky vyčnívali.

Prostor dostal podruhé na soustředění 19letý stoper David Zima, na levém beku hrál teprve 17letý Jakub Křišťan.

Když se to všechno sečte a pak vydělí jedenácti lidmi na hřišti, nepřesáhla základní sestava červenobílých 21 let. Nejblíže do ideální jedenáctky pro jarní část ligy ovšem nemá nikdo ze slávistických odchovanců, ale ten olomoucký, který přišel během ledna s cenovkou přibližně 30 milionů korun.

Střední obránce David Zima se proti Bröndby představil v „sešívaném“ dresu podruhé, poprvé byl u výhry 2:1 nad norskou Valerengou, proti které nastoupil do druhé půle jako defenzivní záložník.

Junioři v sestavě Slavie


Jakub Křišťan 17 let (obránce)

Jakub Markovič - 18 let (brankář)

Daniel Kosek - 18 let (obránce, nastoupil jako pravý záložník)

Joao Felipe - 18 let (záložník)

David Zima - 19 let (obránce)

Patrik Hellebrand - 20 let (záložník)

Zasáhli v průběhu:

Adam Toula - 17 let (útočník)

Lukáš Červ - 18 let (záložník)

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud