Jan Malý
Premium
27. února 2020 • 13:20

Musa jako hit jara. Může být nový Džeko? Prosadí se, věří Vavruška

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na podzim neměla Slavia produktivního útočníka, rozebíralo se to zleva zprava. Konec těchto debat? Zatím ano. V Edenu velebí potenciál mladého čarostřelce Petara Musy, trenér červenobílých Jindřich Trpišovský nadšeně vypráví o tom, že má parametry pro velký evropský fotbal. Napodobí vytáhlý chorvatský bomber příběh Edina Džeka, který se z Česka odrazil na slovutné adresy v nejlepších ligách? V prémiové části článku najdete i rozhovor s Davidem Vavruškou, jenž Musu vedl na Žižkově, a přehled střelců z Balkánu, kteří zanechali dobrou stopu v české lize.



Nový Edin Džeko . Možná jste tenhle příměr o útočníkovi Slavie Petaru Musovi už zaslechli nebo vás samotné napadl. Asistent slávistického trenéra Zdeněk Houštecký přiznal, že tím talentovaného Chorvata „krmí“, podobným typem je i pro libereckého kouče Pavla Hoftycha. Ono se tohle přirovnání skoro vnucuje, Musa totiž svého slavného předchůdce z Balkánu docela kopíruje.

Připomíná ho původem ze země bývalé Jugoslávie, výškou, figurou, pracovitostí, důrazem, orientací v pokutovém území, střeleckými schopnostmi, celkovým příběhem. Džeko v Česku téměř před patnácti lety rozjížděl svou báječnou kariéru, hostoval v druholigovém Ústí nad Labem, rychle a dobře se naučil česky. V lize vytáhlý Bosňan zaválel v Teplicích, odkud se pak vyšvihl k zářivým štacím ve Wolfsburgu, Manchesteru City a AS Řím, kde v současnosti dělá kapitána.

Vyzkoušejte iSport Premium. Nyní na 30 dní ZDARMA exkluzivně v mobilní aplikaci iSport. Více ZDE >>>

Musa je teprve na začátku, ale hostování ve druhé lize (ve Viktorii Žižkov) už má za sebou, češtinu velice slušně ovládá a v nejvyšší české soutěži se o něm po povedeném hostování v Liberci taky dobře ví. „Nemám taková přirovnání

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud