Jan Vacek
1. března 2020 • 05:00

Stoperská kalamita - díl XY, Dočkal jako divák. Co ukázal zápas Sparty?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
  • Stoperská kalamita - díl XY, Dočkal jako divák. Co ukázal zápas Sparty?Stoperská kalamita - díl XY, Dočkal jako divák. Co ukázal zápas Sparty?FOTO: koláž iSport.cz

    Je to stále dokola. Nezodpovězená otázka ohledně stoperské dvojice, individuální chyby. Sparta v rytmu tohoto refrénu „prožila“ i utkání se Zlínem. V něm pouze remizovala 2:2 a ani na třetí pokus nedokázala na jaře zkompletovat vítězství. Co všechno sobotní mač v Generali Česká pojišťovna areně ukázal?

  • Stoperská kalamita - díl XY

    Složení stoperské dvojice. To je dlouhodobá nemoc Sparty, na kterou zatím nenašel lék ani nový kouč Václav Kotal. Proti Zlínu nejprve kardinálně selhal Georges Mandjeck, který se nechal už ve 28. minutě vyloučit. Na plac šel odepisovaný Lukáš Štetina a hrubicí v samotném závěru postrčil Zlín do remízového stavu.

    „Jak řešíme některé situace, to je pro mě nepochopitelné,“ kroutil hlavou Kotal. Paradoxem je, že druhý stoper, Dávid Hancko, odehrál velmi dobrou partii. Letenská rozehrávka chodila výhradně přes jeho levou nohu, byl jistý v soubojích. Z borců v rudém byl mladý Slovák jasně nejlepší.

    SESTŘIH: Sparta - Zlín 2:2. Další letenská mizérie, v závěru proti deseti srovnal Matejov
    Video se připravuje ...

  • Tetteh jako noc a den


    Další ze svých velmi podivných představení nabídl útočník Benjamin Tetteh. V prvním poločase, když už hrála Sparta o deseti, zazdil jasnou tutovku. Řítil se sám na brankáře Fastavu, místo zakončení ale míč zasekl a pak o něj ve střetu s trojicí protihráčů přišel. Po změně stran si pak nabral na záda jednoho ze zadáků, elegantně převzal míč a připravil úvodní trefu pro Davida Moberga Karlssona. „Asistence se počítá, ale o té situaci v první poločase vůbec nevím, co si myslet. Možná se bál, při tom tam byl úplně sám,“ prohlásil Kotal.

    Sparta - Zlín: Tetteh mířil na bránu! Ale Cedidla mu sebral míč
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Nejistý Heča. Čas na změnu?


    Milan Heča jednička, Florin Nita (momentálně ve stavu zraněných) dvojka. Tak to je ve Spartě už nějaký ten pátek. Řada fanoušků Letenských je přesto stále přesvědčená, že by to mělo být přesně naopak. Heča jim v duelu se Zlínem dal tak trochu zapravdu, první inkasovaný gól jde totiž i na jeho vrub. „Nevím, jestli to byla otázka strachu. Myslím, že to měl na rukách a mohl balon vyrazit. Vyhodnotíme si to s ním i s trenérem brankářů,“ zmínil Kotal.

    David Moberg Karlsson a Milan Heča po inkasované branceFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Dočkal jen jako divák


    V prvních dvou jarních utkáních nastoupil v základní sestavě, tentokrát se na hřiště nepodíval vůbec. Kapitán Sparty Bořek Dočkal zůstal po celý duel se Zlínem pouze sedět na lavičce náhradníků, nešel se ani rozcvičovat. Připravený naskočit byl, trenér Kotal se ovšem rozhodl vsadit na typologicky jiné fotbalisty. „Myslím, že to bylo správné rozhodnutí. Bořek je výborný hráč, ale problém je v osobních soubojích. A my jsme věděli, že v zápase se Zlínem to ve středu pole bude právě o nich,“ vysvětlil své rozhodnutí zkušený trenér.

    Bořek Dočkal usedl jen na lavičkuFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Kat Poznar


    Na výjimečný den s datem 29. února bude vzpomínat rozhodně v dobrém. Útočník Tomáš Poznar byl hlavní postavou Zlína, jenž na Letné vyválčil ve střetu se Spartou cenný bod. Vytáhlý střelec nejprve „vyčervenil“ stopera Georgese Mandjecka, ve druhém poločase pak gólem dovlekl svůj tým na průběžný stav 1:1. „Není to ztráta. Je to plusový bod, který má svou hodnotu. Navíc jsme dvakrát prohrávali, takže ho určitě bereme,“ zdůraznil Poznar po utkání, které Moravanům přineslo vůbec první jarní bodový zisk.

    Sparta - Zlín: Mandjeck zastavil Poznara nedovoleně, po konzultaci s VAR dostává červenou!
    Video se připravuje ...

    Sparta - Zlín: Jiráček nádherně vyzval Poznara k zakončení, ten z úhlu prostřelil Heču, 1:1!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud