Martin Mls
Premium
6. března 2020 • 17:20

Horejš má tajný plán na Plzeň, popsal stáž u Guľy: Trendy i vstřícnost

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhá Plzeň vs. šesté České Budějovice? Sobotní žhavá partie na západě bude i bitvou trenérů, kteří se dobře znají. Budějovický kouč David Horejší byl u plzeňského kolegy Adriana Guľy před pěti lety na stáži. Guľa tenkrát pracoval v Žilině, Horejš se rozkoukával u budějovického áčka jako asistent Františka Cipra. „Báječný týden. U Adriana jsem se hodně naučil,“ vzpomíná Horejš.



Oba jsou v kurzu. Adrian Guľa s Plzní zatím tančí jarní ligou bez ztráty bodu a David Horejš s budějovickým nováčkem nečekaně hraje o elitní šestku. „Mám radost, že se Davidovi daří,“ říká Guľa o svém starém známém, jehož v roce 2015 hostil na týdenní stáži v Žilině. Horejš na jihu zažívá pohnuté časy: Dynamo září, ale v zákulisí to nepříjemně bublá. „Snad nás to v Plzni neovlivní,“ doufá Horejš, který v rozhovoru pro iSport Premium nakousne i situaci klíčových hráčů Drobného a Sivoka.

Jak moc je reálné, že Budějovice budou první, kdo suverénní Plzni na jaře sebere body?
„Víme, jakým způsobem proti ní máme šanci, ale detaily si nechám pro sebe. Všichni tušíme, že to nebude snadná práce, Plzeň má ze všech ligových týmů momentálně nejlepší formu.“

Adrian Guľa na tom má jak velký podíl?
„Zásadní. I s přípravou vyhrál osm zápasů za sebou, což je důkaz, že dokázal hráče strhnout na svoji stranu. Důležité je, že jeho filozofii věří i David Limberský a další mazáci. Nedovolil bych si říct, že na konci éry trenéra Vrby byla Plzeň vyčichlá, ale Adrian ji ještě víc posunul.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud