13. března 2020 • 14:59

Hašek doručil na Spartu výpověď. Bez omluvy nedorazil na trénink béčka

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Martin Hašek (zastoupený Markétou Vochoska Haindlovou) doručil ve čtvrtek na Spartu, kde dosud působil, jednostrannou výpověď profesionální smlouvy. Zároveň se bez omluvy nezúčastnil tréninku B týmu, kam byl přeřazen poté, co s týmem neodcestoval na soustředění do Španělska během zimní pauzy.



Kauza Martin Hašek a Sparta nebere konce. Čtyřiadvacetiletý záložník v lednu ukázal, že v letenském celku dál nechce působit, neodcestoval s ním na španělské herní soustředění. Vedení klubu okamžitě reagovalo, přeřadilo jej do béčka.

S rezervou se Hašek připravoval, ale v prvním utkání v ČFL proti Domažlicím (3:1) nenastoupil. Podle informací iSport.cz měla být jeho absence zapříčiněna bolestí zad, na kterou si stěžoval.

Ve čtvrtek doznalo Haškovo působení na Letné další „posun“. Zastoupený Markétou Vochoska Haindlovou doručil na Spartu jednostrannou výpověď profesionální smlouvy.

„Martin Hašek se rozhodnutím o jednostranném ukončení smluvního vztahu vystavil možnému udělení vysokých sankcí, které mu v budoucnu budou moct být jako náhrada vzniklé újmy uloženy. Sparta bude postupovat v souladu s řády a postoupí věc příslušným orgánům,“ vyjádřila se Sparta k situaci na klubových webových stránkách.

Letenští zároveň uvádějí, že výpovědi předcházela písemná výzva od Haška, kterou klub obdržel 25. února, jejíž součástí bylo ultimátum k přeřazení hráče zpět do A-týmu. Sparta na ni reagovala odpovědí zahrnující požadavek, aby Hašek nadále plnil v béčku úkoly uložené klubem.

Po další písemné komunikaci mezi oběma stranami se Hašek nedostavil ve čtvrtek 12. března na trénink rezervy. „Klub přitom bez ohledu na kroky, které hráč v posledních týdnech učinil, plnil a byl připraven nadále plnit všechny závazky, které mu ukládala smlouva,“ tvrdí Sparta.

„Zatím jsme domluvení, že se k tomu více nebudu vyjadřovat,“ reagoval Hašek pro iSport.cz.  

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud