16. května 2020 • 21:35

Sparta dvakrát porazila Duklu, zranil se jí ale Lischka. Uspěl i Liberec

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty vyhráli i další dva přípravné zápasy před obnoveným startem prvoligové sezony, kterou přerušila koronavirová pauza. Letenští na Strahově porazili za zavřenými dveřmi další pražský celek Duklu 3:2 a 4:1 a navázali na úterní dvě vítězství nad jiným druholigovým soupeřem Jihlavou.



V prvním duelu s Duklou za Spartu postupně skórovali Štetina, Hancko a Kanga, který v závěru rozhodl o výhře. Kvůli blíže nespecifikovaným zdravotním problémům nedohrál Lischka. V úterý si přivodil vážné zranění jiný sparťan Graiciar, který utrpěl zlomeninu klíční kosti.

Druhé utkání s Duklou měl devátý celek ligové tabulky více pod kontrolou a zvítězil o tři góly. O branky favorita se postupně postarali Karlsson, Mandjeck, Drchal a Karabec.

„Máme čím dál méně času do začátku soutěže, z tohoto pohledu už pracujeme na zdokonalení herní jistoty. Situace dopředu byly v pořádku, ale problémy máme pořád v přípravné kombinaci, kombinujeme pomalu na moc doteků, soupeř stihne reagovat. Šance Dukly pak plynuly právě z našeho dlouhého držení míče a následných chyb. Máme na čem pracovat,“ řekl pro klubový web sparťanský trenér Václav Kotal.

Sparta vstoupí do obnovené sezony ve středu 27. května domácím šlágrem s Plzní. „Pořád něco zkoušíme, chystáme se na Plzeň. Víme, jaké hráče máme k dispozici. Dnes se ale třeba zranil Lischka, ve stoperské dvojici máme problém. Neustále zkoušíme různé varianty a pořád nemáme zdravé ty hráče, které bychom tam chtěli vyzkoušet. Řešíme i organizaci hry, přechodovou fázi a přepínání do obrany,“ dodal Kotal.

Fotbalisté Teplic porazili v přípravném utkání před obnovením nejvyšší soutěže druholigové Ústí nad Labem 4:1. Po zápase domácí hráči absolvovali první testy na koronavirus před startem ligy, do které vstoupí příští sobotu dohrávkou 23. kola proti Liberci. Už v pátek podstoupili úvodní testování hráči Slovanu Liberec. Výsledkem 4:1 ve prospěch ligového favorita skončily i další tři dnešní přípravné zápasy.

Fotbalisté musejí z nařízení ministerstva zdravotnictví před začátkem soutěže absolvovat dva testy v rozmezí pěti až šesti dnů. Výsledky druhého musejí být k dispozici 24 hodin před zápasem. Jako první čekalo testování liberecké hráče, kteří za týden načnou v Teplicích obnovenou ligovou sezonu.

Třetí test hráči a realizační týmy všech klubů podstoupí mezi základní částí a nadstavbou. „Nikdo žádné problémy neměl, nehlásil. Tak doufáme, že i všechny ty testy dopadnou negativně - čili dobře,“ řekl ČTK tiskový mluvčí libereckého klubu Tomáš Čarnogurský.

Slovan v dnešní přípravě také přivítal druholigový tým a rovněž nezaváhal. Fotbalisty Varnsdorfu na stadionu U Nisy porazil 2:0, a to ještě Karafiát neproměnil jednu penaltu.

Teplice nasměroval za pohodlnou výhrou dvěma slepenými góly v úvodu Trubač. „Byl to náš první ostrý test na velkém hřišti. Běháním v lese, nebo trénováním v pěti lidech nemůžete nasimulovat herní, soubojové, kontaktní věci. Čtyři góly jsme naposledy dali Trenčínu v zimě na Kypru a pak nám vstup do jara nevyšel. Věřím, že teď už to bude jiné,“ uvedl teplický trenér Stanislav Hejkal pro klubový web.

Proti týmu z nižší soutěže zaváhala pouze Karviná, která na hřišti druholigového Třince dotahovala dvoubrankovou ztrátu a jen remizovala 2:2. Stejně dopadl její páteční zápas s Baníkem Ostrava.

Vedle duelu Teplic s Ústím nad Labem skončily 4:1 i další tři zápasy. Opava tímto poměrem porazila Vítkovice, přestože po poločase prohrávala 0:1. Stejným výsledkem zdolalo i Slovácko druholigový Prostějov a Zlín třetiligovou Kroměříž.

Také Zlínští absolvovali první testy, kompletní výsledky dostane klub příští týden. „Testování bylo nepříjemné, ale vím, že je to nezbytné. Když si představím, že na to půjdu znovu, tak z toho nemám úplně dobrý pocit. Přesto věřím, že všichni jsme negativní a už se budeme soustředit na fotbal,“ řekl pro klubový web zlínský ofenzivní záložník Antonín Fantiš.

Olomouc dvakrát porazila Brno - nejprve 3:1 a poté 2:0. Sigma napravila předchozí debakl 0:4 s jiným druholigovým týmem Prostějovem. „Po našem výkonu v Prostějově jsem dnes viděl velké zlepšení. V Prostějově jsme nepředvedli výkon, který by byl hodný Sigmy Olomouc. Dnes už to bylo naprosto jiné. Doufám, že jsme odčinili to, co jsme předvedli v Prostějově,“ řekl klubovému webu trenér Sigmy Radoslav Látal.

Góly

Domácí: 3. Mara, 48. Rondić

Hosté:

Sestavy

Domácí: Knobloch (46. Nguyen) – Mikula, Kacharaba, Karafiát, Hybš (46. Fukala) – Malinský, Hromada (46. Alibekov), Mara (73. Michal), Pešek (59. Zeman) – Baluta (59. Beran) – Rondić (73. Mashike)

Hosté: Samoel – Barac, Bláha, Breda, Heppner, Kocourek, Kouřil, Lehoczki, Micovčák, Rudnyckij, Schön

Karty

Hosté: Samoel

Rozhodčí

Stadion

Stadion U Nisy, Liberec

Góly

Domácí: 2. Jurečka, 34. Navrátil, 41. Jurečka, 83. Havlík

Hosté: 64. Kroupa

Sestavy

Domácí: 1. poločas: Porcal – Juroška, Michal Kadlec, Hofmann, Divíšek – Petržela, Mareček, Sadílek, Navrátil, – Dvořák – Jurečka
2. poločas: Trmal – Zahustel, Michal Kadlec (61. Vincour), Hofmann, Reinberk – Kohút, Havlík, Daníček, Sadílek (71. Kliment), Kalabiška – Zajíc

Hosté: Bréda (46. Mucha) – Stříž (61. Zapletal), Schuster (46. Bala), Šteigl (53. Pernatckij), Rolinc (53. Stáňa), Koudelka (65. Dittmer), Bialek, Biolek, Slaměna (46. Lutonský), Polák (83. Šteigl), Kroupa

Rozhodčí

Stadion

Góly

Domácí: 9. Trubač, 10. Trubač, 39. Radosta, 53. Řezníček

Hosté: 87. Bassey

Sestavy

Domácí: Grigar – Paradin (46. Kodeš), Čmovš (64. Kováč), Knapík – Vondrášek (64. Kodad), Ljevaković (57. Toutou), Kučera (46. Nazarov), Trubač (46. Žitný), Radosta – Moulis (64. D. Černý), Řezníček (57. J. Mareš).

Hosté:

Rozhodčí

Vitner – Kurljak, Klimpl.

Stadion

AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice

Góly

Domácí: 25. Fantiš, 30. Fantiš, 43. Hlinka, 49. Nečas

Hosté: 36. Berčík

Sestavy

Domácí: 1. poločas: Rakovan – Cedidla, Buchta, Simerský, Jiráček – Fantiš, Hlinka,Conde, Čanturišvili – Poznar, Janetzký

2. poločas: Dostál – Ngimbi, Bačo, Azatskyi, Bartošák – Džafić, Matejov, Martinez, Nečas – Chwaszcz, Ikaunieks

Hosté: 1. poločas: Kofroň – Šmerda, Fládr, Zavadil, Cupák, Berčík, Plecitý, Votava, Kovář, Tiahlo, Pančochář

2. poločas: Toman – Matoušek, Machálek, Chytil, Červenka, Tiahlo, Masař, Vyhlíd, Vasiljev, Mlčoch, Pospíšil

Karty

Hosté: Machálek, Matoušek

Rozhodčí

Stadion

Stadion Letná, Zlín

Góly

Domácí: 65. Dedič, 66. Zavadil, 77. Železník, 86. Dordič

Hosté: 41. Kania

Sestavy

Domácí: Fendrich – Harazim, Hnaníček (71. Rychlý), Žídek, Hrabina (46. Helešic) – Sus (46. Mondek), Souček (41. Dordič), Zavadil (71. Řezníček), Texl – Schaffartzik (46. Železník) – Dedič (71. Zapalač)

Hosté: Květoň – Celba, Plesník, Holiš, Helebrant, Chvěja, Putyera, Ožvolda, Matoušek, Kania, Macej

Rozhodčí

Dubravský – Horák, Antoníček

Stadion

Stadion v Městských sadech, Opava

Góly

Domácí: 26. Daněk, 50. Kerbr, 53. Pilař

Hosté: 82. Krška

Sestavy

Domácí: Buchta (46. Reichl) – Sladký (85. Hausknecht), Greššák, Štěrba, Kerbr (79. Grygar) – Zahradníček, González, Zmrzlý, Daněk, Pilař (72. Šíp) – Yunis (79. Fiala).

Hosté: Šustr – Bariš, Mach, Šumbera, Jurásek – Krška, Vaněk, Pachlopník, Ševčík – Vintr, M. Sedlák.

Karty

Hosté: Šumbera, Šustr

Rozhodčí

Proske – Kotík, Dresler

Stadion

Andrův stadion - hřiště č. 2

Góly

Domácí: 20. Bedecs, 24. Valenta

Hosté: 52. Vlachovský, 58. Petkov

Sestavy

Domácí: Adamuška – Omasta (67. Burgo), Kušnír (67. Gáč), Bedecs (67. Šuľa), Janoščín – Hlúpik (67. Puchel), Valenta (55. Vaněk), Steinhübel (55. Weber), Machalík (67. Samiec), Cienciala – Akulinin (46. Wojnar).

Hosté: Pastornický – Mangabeira (51. Hejda), Stropek (35. Věčorek), Santos, Čonka (63. Holzer) – Markoski (46. Tijani), Bukata (46. Vlachovský), Želizko – Kubala, Petráň, Petkov, Guba (63. Reinhard).

Rozhodčí

Stadion

Stadion Rudolfa Labaje, Třinec

Góly

Domácí: 75. Frýdek

Hosté: 4. Silný

Sestavy

Domácí: Ottmar (46. Vízek) – Čech (63. Donát), Martinec (63. Kateřiňák), Král, Mejdr (63. Kosař) – Jukl (63. Samko), Zbrožek – Doležal (46. Procházka), Rada (46. Djurdjević), Vlkanova (46. Frýdek) – Šípek (46. Soukeník)

Hosté: Vítek – Bednář, Hlavica, Kučera, Machálek, Matocha, Minařík, Rolinek, Silný, Šenk, Vintr

Rozhodčí

Stadion

Svitavy

Góly

Domácí:

Hosté: 53. Szotkowski, 67. Opluštil, 83. Dudl

Sestavy

Domácí: 1. poločas: Fryšták – Ruml, Tkadlec, Hasil, Vondra – Skopec, Machuča, Fišer, Šmehyl, Manzia – Yu.
2. poločas: Fryšták – Krátký, Čihák, Šulc, Šmehyl – Hackl, Kopřiva, Štursa, Vávra, Machek – Červenka.

Hosté: 1. poločas: Hrubeš – Řezáč, Březina, Žežulka, Dudl – Nešický, Nabiyev, Súkenník – Vůch, Čapek, Diviš.
2. poločas: Soukup – Dudl, Opluštil, Petrlák, Gurbanov – Halgoš, Bazal, Antl – Urbanec, Szotkowski, Bezdička.

Karty

Domácí: Machek

Hosté: Bazal

Rozhodčí

Stadion

Blšany

Góly

Domácí: 30. Juliš, 88. Jemelka

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mandous – Látal, Beneš, Jemelka, Vepřek – Hála, Houska, Breite, Chytil (82. Zlatohlávek), Falta (82. Hapal) – Juliš (87. Spáčil).

Hosté: Floder – Štepanovský, Šural, Dreksa, Eismann – Hladík (61. Pachlopník), Čermák, J. Sedlák, Fousek – Přichystal, Růsek.

Rozhodčí

Proske – Kotík, Dresler

Stadion

Andrův stadion, Olomouc

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud