23. června 2020 • 20:00

SESTŘIH: Olomouc - Teplice 0:0. Sigma vybojovala jistotu záchrany

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olomouce remizovali v druhém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu s Teplicemi bez branek. Hanáci bodovali po dvou porážkách za sebou a získali jistotu setrvání v nejvyšší soutěži. Blízko k udržení jsou i Severočeši, kteří neprohráli potřetí po sobě. Na čtrnáctou příčku, znamenající jako první účast v baráží, mají Tepličtí tři kola před koncem nadstavbové části k dobru osm bodů.



Po dalším uvolnění opatření proti koronaviru může od pondělí na stadiony 5000 osob, fanoušci ale musejí být rozděleni do sektorů po maximálně 1000 lidech. V Olomouci se dostalo na 1666 diváků. Ti hlavně v první půli viděli řadu velkých šancí, které ale ke gólu nevedly.

Aktivněji vstoupily do utkání Teplice, nabuzené dvěma čtyřgólovými výhrami po sobě. Ve čtvrté minutě tečoval míč kousek vedle Moulis, v 10. minutě přízemní střelu Jakuba Mareše vytáhl gólman Mandous. Toho vzápětí již překonal Žitný, ale míč odvrátil těsně před brankovou čárou Sladký.

Sigma doma remizovala s Teplicemi 0:0 a zajistila si setrvání v nejvyšší soutěži
Video se připravuje ...

Postupně začali hrozit i domácí. V 18. minutě jejich nejlepší střelec Juliš mířil nad. Na druhé straně se uvolnil Jakub Mareš a z hranice vápna těsně minul. Olomoučtí do pauzy převzali iniciativu a Juliš v další šanci znovu netrefil prostor mezi tyčemi.

V 28. minutě se Hanáci neprosadili ani z velkého závaru po rohu, za již překonaným brankářem Grigarem zasáhl jeden z obránců. V další šanci byl Zahradníček, ale trefil jen hostujícího gólmana.

Olomouc - Teplice: Juliš posunul do běhu Sladkému, ten ale pouze protáhl gólmana Grigara
Video se připravuje ...

Po pauze šancí výrazně ubylo a týmy se zpočátku nemohly dostat do tempa. Domácím pomohlo střídání, aktivní byl především Chytil. Grigar ale jeho pokusy ze 77. i 79. minuty vyrazil na roh. Hanáci tak už tři kola neskórovali.

Rozhodčí Adámková odřídila jako hlavní osmý ligový zápas. Tentokrát se obešla bez vyloučení a k pěti červeným kartám z předchozích duelů žádnou další nepřidala.

Ohlasy trenérů:

Radoslav Látal (trenér Olomouce): „Dnes to byl atraktivní zápas nahoru dolů se spoustou šancí na obou stranách. Nám nevyšel vstup, hosté tam měli dvě tři šance po standardních situacích, které jsme nezvládli. Po 15. minutě jsme to přeskupili a osmělili se. Začali jsme to hrát rychle od nohy a tlačili se více nahoru. Juliš měl obrovskou šanci, byl jsem přesvědčený, že ji dá. Říkal mi, že mu míč skočil. V druhém poločase to bylo pořád nahoru dolů, ale šancí už tolik nebylo. Chytil měl jednu takovou střelu, ale už to bylo trochu opatrnější. Získali jsme dnes bod a půjdeme dál. Spokojenost ale nemůže být, nesplnili jsme naše cíle. I když dnes máme definitivní záchranu. Teď určitě dostanou šanci naši mladší hráči, které si chceme vyzkoušet. Ale určitě to není tak, že budeme hrát jen s mladými hráči. Budeme chtít ty dva domácí zápasy zvládnout a potěšit fanoušky."

Stanislav Hejkal (trenér Teplic): „Zápas sice skončil 0:0, ale hodnotí se mi velmi dobře. Jak domácí, tak my jsme měli hodně brankových příležitostí. Byl to zápas nahoru dolů a musel se podle mě líbit. Začali jsme dobře a měli dvě tři brankové příležitosti. Pak ale převzali iniciativu domácí a přežili jsme jejich dvě šance. Jinak jsme tu ale sehráli velmi dobrou partii. Bylo to remízové utkání, které klidně mohlo skončit 3:3 nebo 5:5. Pořád jsme dvanáctí a chceme být co nejvýše. Myslím, že Teplice ani Olomouc nepatří do této skupiny. Podle mě by to měl být zápas sedmého s osmým týmem, Olomouc i Teplice svoji kvalitu na prostřední skupinu mají. Teď chceme v nastolených výkonech pokračovat v posledních třech zápasech a v další sezoně."

Sestavy

Domácí: Mandous – Sladký, Greššák, Jemelka, Vepřek – Breite – Zahradníček (68. Chytil), Houska (C) (90+1. Zmrzlý), P. González, Hála (68. Falta) – Juliš.

Hosté: Grigar – Černý, Čmovš, Mareček, Nazarov – Žitný, Trubač (84. Ljevaković), Kučera (70. P. Mareš), Moulis (84. Shejbal) – Jakub Řezníček, J. Mareš (76. Radosta).

Náhradníci

Domácí: Reichl, Yunis, Štěrba, Chytil, Falta, Zmrzlý, Látal

Hosté: Ljevaković, Vondrášek, Hyčka, Mareš, Shejbal, Radosta, Diviš

Karty

Domácí: Houska, P. González, Zmrzlý

Hosté: Kučera, Mareček, Nazarov

Rozhodčí

Adámková – Mojžíš, Bureš

Stadion

Andrův stadion, Olomouc

Návštěva

1666 diváků

SK Sigma Olomouc Vše o klubu ZDE FK Teplice Vše o klubu ZDE
Z V R P Skóre B
11. Olomouc 33 9 13 11 39:40 40
12. Teplice 33 9 11 13 37:51 38
13. Zlín 33 9 6 18 30:52 33
14. Karviná 33 5 12 16 25:46 27
15. Opava 33 5 10 18 17:50 25
16. Příbram 33 6 7 20 21:55 25
Olomouc - Teplice: Po chybě Nazarova vypálil nebezpečně Chytil
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video
Olomouc - Teplice: Zahradníček posunul míč na Juliše, který ale v koncovce selhal
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud