15. července 2020 • 16:55

Sparťané vybírali NEJ hráče: vyhrál Hancko, Kanga zvolil sám sebe

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bídný podzim, pak slušné jaro navíc zakončené triumfem v MOL Cupu. Fotbalová Sparta prožila sezonu, která by se dala rozdělit na dvě poloviny. Ale kdo byl její nejlepší hráč? Letenští na svých sociálních sítích už poněkolikáté vyhlásili tzv. Cenu kabiny, v níž o vítězi rozhodli sami fotbalisté. Dramatické hlasování nakonec vyhrál Dávid Hancko před Adamem Hložkem. A pozoruhodné volby vytáhli třeba Guélor Kanga nebo Bořek Dočkal.



Dvaadvacetiletý slovenský obránce se pod koučem Václavem Kotalem stal stabilním členem stoperské dvojice, dobrými výkony přispěl ke zlepšení defenzivní hry Pražanů. A stal se i oblíbencem fanoušků, kteří teď hromadně doufají, že Hancko v klubu dál zůstane.

„Měl neskutečnou formu. Od té doby, co se mu začalo dařit, se začalo dařit celému týmu, což je pro nás důležité i do další sezony,“ ocenil jeho přínos Adam Hložek. „Je to symbol vzestupu Sparty,“ přidal Filip Panák.

Hancko nakonec vyhrál s osmi hlasy, druhý Hložek jich získal šest. Zmíněn byl třeba i Lukáš Štetina. „Neskutečně se vyhrabal ze své situace,“ podotkl Ladislav Krejčí. Dva hlasy za stabilní výkonnost dostal Michal Sáček, brankář Florin Nita zase vybral Libora Kozáka.

Čtyři body obdržel Guélor Kanga, jeden z nich si ovšem dal i sám. „Čau lidi, tady Kanga Kaku Guélor. Je čas nominovat nejlepšího hráče. Jasně že nejlepším hráčem Sparty byl Kanga Kaku Guélor,“ zahlásil svérázný Gabonec francouzsky ve videu.

A netradiční volbou překvapil i kapitán Bořek Dočkal. „Vzhledem k průběhu sezony nemůžu říct jedno jméno. Takže symbolicky volím Vendu Kadlece, protože je hrozná škoda, když člověk v jeho věku už nemůže dělat to, co by chtěl. Denně jsem viděl, jak moc se ještě snažil, přeju mu všechno nejlepší,“ vyzdvihl útočníka, který na jaře po vleklých zdravotních problémech ukončil kariéru.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 7 2 69:12 85
2. Plzeň 35 23 7 5 68:24 76
3. Sparta 35 17 9 9 66:40 60
4. Jablonec 35 14 9 12 48:52 51
5. Liberec 35 15 6 14 55:51 51
6. Ostrava 35 12 11 12 47:43 47

TOP 10 gólů Sparty: Kangovy i Hložkovy parády. Zaujal Karlssonův obstřel
Video se připravuje ...

Martin Minčev, nová posila Sparty: Univerzál, může si vyhovět s Hložkem
Video se připravuje ...

Všech 66 gólů Sparty: Podívejte se na Kangovy pumelice a další střelce
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud