1. srpna 2020 • 08:50

POTVRZENO. Teplice posílil Heidenreich z Bergama, Vachoušek je nadšený

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Teplic posílil obránce David Heidenreich. Dvacetiletý stoper do severočeského celku přišel na roční hostování z třetího týmu italského ligy Atalanty Bergamo, za který si však zatím nezahrál a nastupoval za výběr hráčů do devatenácti let.



“David nás o svých kvalitách přesvědčil během doby, kdy s námi trénoval. Jde o velký talent českého fotbalu a věříme, že ten správný krok do dospělého fotbalu udělá v našem týmu,” říká sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Heidenreich odešel do Bergama z Teplic už v 16 letech a v české lize tak dosud nemá ani jeden start. V uplynulé sezoně nastupoval za devatenáctku Atalanty.

Za A-tým předního italského klubu si soutěžní zápas ještě nezahrál, i když byl třikrát na lavičce. Heidenreich prošel mládežnickými reprezentacemi a vloni vedl devatenáctku jako kapitán na mistrovství Evropy.

"Situaci Davida Heidenreicha jsem řešili velmi intenzivně, v Atalantě prokázal svůj obrovský potenciál, vybojoval si novou smlouvu a klub s nim do budoucna počítá. Pro vstup do seniorského fotbalu jsme tak společně s vedením italského týmu hledali takovou variantu, která Davidovi umožní okamžitý sportovní rozvoj. K dispozici byly varianty ze Série B, shodli jsme se však, že ideální bude nejvyšší soutěž s reálnou možností pravidelných startů. David bude ve známém prostředí, především však o něj klub velmi stál. Hráč mel možnost na Stínadlech několik týdnů během jara trénovat, realizační tým spolu se sportovním ředitelem Štěpánem Vachouškem tak měl dostatek času si o jeho schopnostech udělat dostatečný obrázek a Davidův příchod pro ně byl jednou z absolutních priorit. Italský fotbal vychovává nejlepší stopery světa a jsme přesvědčen, že David v teplickém dresu bude ukazovat a ještě vylepšovat nabyté schopnosti a zkušenosti," říká Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Heidenreich by měl už dnes nastoupit do přípravného utkání s Hradcem Králové a posléze si v Teplicích připsat i první ligový start. "Hrát ligu byl vždycky jeden z mých osobních cílů a jsem moc rád, že to bude zrovna tady v Teplicích. Už se moc těším až znovu obléknu žlutomodrý dres," uvedl.

 

Atalanta B.C. Vše o klubu ZDE FK Teplice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud