4. srpna 2020 • 05:00

Slavia a Sparta cílí na reprezentanty. V Edenu mají smělý nápad

Vstoupit do diskuse
32
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dnes nastartují autobusy a rozjedou se na herní soustředění do Rakouska. Sparta se stočí na jih, přípravný kemp rozbije téměř u hranic se Slovinskem. Slavia naopak zamíří jen kousek za Znojmo. Paralelně s tím oba rivalové usilovně pracují na vyšperkování svých kádrů a cílí na opravdu těžké váhy. Na Letné už představili Ladislava Krejčího a podle informací deníku Sport příchod Davida Pavelky, sešívaní zase dychtivě krouží kolem Vladimíra Daridy.



Řadu letních posil už pražské velkokluby představily, Slavia zatím v tomhle směru byla aktivnější. Sparta se ale nechce dát zahanbit. Po Dominiku Holcovi, Martinu Minčevovi, Ondřeji Čelůstkovi a Dávidu Hanckovi stojí o další posily. Ve snaze zkvalitnění kádru se rozhodla sáhnout přímo do národního týmu. V reprezentaci si už během jara vytipovala dvojici Ladislav Krejčí, David Pavelka. Prvně jmenovaného už nyní získala. Více čtěte ZDE>>>

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Krejčí se vrací na Letnou po čtyřletém působení v italské Boloni. Hned v prvním ročníku v Serii A uvedl gólem a osmi asistencemi. V dalším období ale neměl pevné místo v sestavě, v nedávno skončené sezoně naskočil pouze do 14 ligových zápasů.

Ve Spartě by mohl plnit funkci levého halvbeka v systému 3 – 5 – 2, při hře na čtyři obránce se s ním počítá na levý kraj zadní linie. Trenér Václav Kotal rád pracuje s rychlostními a přímočarými hráči, obě tyhle podmínky Krejčí splňuje.

Ladislav Krejčí se vrací do Sparty, podepsal na tři roky
Ladislav Krejčí se vrací do Sparty, podepsal na tři roky

Na dobré cestě je i příchod Pavelky. V jeho případě ale zbývá doladit ještě poslední parametry transferu z turecké Kasimpasy. Sparťanský odchovanec, jenž prošel v kariéře Slováckem a Libercem, by se mohl do mateřského klubu definitivně vrátit v průběhu týdne. K novým spoluhráčům by se tak v Rakousku připojil později.

Zkušený fotbalista může ve středu pole obsáhnout pozici defenzivní šestky i osmičky. Ze společného působení v národním týmu si dokáže skvěle vyhovět třeba s Bořkem Dočkalem. Pavelka má za sebou vleklé zranění kolena, od koronavirového restartu a definitivního uzdravení ovšem ihned začal v Kasimpase pravidelně nastupovat. V předchozích třech ročnících patřil k oporám mužstva.

Další běžec do Slavie?

To ale nemusí být vše, pokud jde o přesuny členů národního týmu, protože…

Slavia a Vladimír Darida? Zatím je to ve stavu nápadu, třebaže smělého. Podle toho, jak uskutečnitelný bude, se k němu „sešívaní“ postaví.

Protože Darida zatím rozhodně nepatří k okrajovým hráčům Herty. V minulé sezoně za ni odehrál třicet soutěžních zápasů, v nichž dal čtyři góly a českému reprezentantovi se v závěru ročníku navíc podařil kousek, který musel Jindřichovi Trpišovskému a spol. nesmírně imponovat.

Ve 29. kole proti Augsburgu totiž naběhal rekordní vzdálenost, závratných 14,34 kilometru, čímž mimochodem trhnul bundesligový rekord, který do té doby vlastnil… Taky on.

A o týden později na hřišti Borussie Dortmund ho znovu vylepšil. Hodnota? Statistická společnost Opta mu naměřila 14,65 kilometru.

Jak známo, zrovna na tahle čísla realizační tým „sešívaných“ dá. A co na tom, že Daridovi bude tuto sobotu už třicet let. Jenomže ta cena.

Specializovaný web Transfermarkt.de ji odhaduje v přepočtu na bezmála 150 milionů korun, a to by asi opravdu nešlo. Ledaže by do případných jednání vstoupil fakt, že českému záložníkovi končí za rok v létě smlouva.

Zatím pořád jen nápad…

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport. Úterý 4. srpna 2020 Titulní strana deníku Sport. Úterý 4. srpna 2020Foto Sport

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Pro koho bude Čelůstka konkurencí a dává jeho návrat smysl?
Video se připravuje ...

TOP přesuny fotbalistů: Trmal, Čelůstka i talent z Bergama
Video se připravuje ...

O slávisty je zájem v Premier League, Olayinku chce zase Stuttgart
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
32

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud