Jan Vacek
4. srpna 2020 • 12:16

Sparta hlásí pátou letní posilu. Navrátilec Krejčí podepsal na tři roky

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
36
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Masivní posilování kádru pokračuje. Po Ondřeji Čelůstkovi Sparta definitivně získala do svých řad dalšího reprezentanta. A zároveň fanouškům velice známou tvář. Po čtyřech letech se na Letnou vrací křídelník Ladislav Krejčí, podepsal smlouvu na 3 roky. Už v úterý s novými spoluhráči odcestuje na soustředění do rakouského Bad Kleinkirchheimu.



Složitá jednání s Bolognou, která odstartovala už v průběhu dubna, jsou definitivně uzavřena. Ladislav Krejčí je v pořadí už pátou letní posilou Sparty, na dresu bude nosit číslo devět, které dosud patřilo Guéloru Kangovi.

„Láďa je odchovanec, sparťan, má reprezentační zkušenosti, působil roky v zahraničí. Velkou výhodou je, že se v Itálii naučil hrát na všech pozicích na lajně, má zkušenosti s obranou ve čtyřech i ve třech hráčích. Proto i trenér o jeho příchod hodně stál. Stejně jako Ondra Čelůstka je Krejda typ hráče, který má po návratu ze zahraničí velkou touhu a motivaci vyhrávat a bojovat o trofeje, na které v cizině nedosáhl. Přesně tohle náš tým potřebuje,“ prohlásil pro klubový web sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Ladislav Krejčí je pátou letní posilou Sparty. Na snímku se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým.
Ladislav Krejčí je pátou letní posilou Sparty. Na snímku se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým.

Krejčí v mateřském klubu podepsal dlouhodobou smlouvu na tři roky, hned v úterý s týmem odcestoval na herní soustředění do rakouského Bad Kleinkirchheimu.

„Moc jsem se sem těšil, jsou to krásné pocity, vracet se na Spartu. Odehrál jsem toho tady dost, těším se, až zase nastoupím v rudém dresu,“ prohodil bezprostředně po podpisu zkušený reprezentant.

Italské dobrodružství tak Krejčí uzavírá s bilancí 84 zápasů, tří branek a dvanácti asistencí. Hned v prvním ročníku v Serii A se uvedl gólem a osmi asistencemi. V dalším období ale neměl pevné místo v sestavě, v nedávno skončené sezoně naskočil pouze do 14 ligových zápasů.

Ve Spartě by mohl plnit funkci levého halvbeka v systému 3-5-2, při hře na čtyři obránce se s ním počítá na levý kraj zadní linie. Trenér Václav Kotal rád pracuje s rychlostními a přímočarými hráči, obě tyhle podmínky Krejčí splňuje.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

TOP přesuny fotbalistů: Trmal, Čelůstka i talent z Bergama
Video se připravuje ...

Pro koho bude Čelůstka konkurencí a dává jeho návrat smysl?
Video se připravuje ...

Dávid Hancko: NEJ stoper ligy? Připomeňte si jeho TOP3 momenty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
36

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud